Meniu Închide

Aaahhhhgggggggg!

Când eram în liceu, eram cam timid și n-am prea mers la întâlniri cu fete. Așa că prietenul meu, a venit la mine într-o zi, și mi-a spus: “Hei, ți-am aranjat o întâlnire fantastică cu o fată, sâmbătă seara. Totul e aranjat.”

“Cine este?” am întrebat eu. Era, de fapt, verișoara lui, Doris. Nu o întâlnisem niciodată – nu întâlnisem încă nici o fată pe nume Doris. “O, nu”, am replicat eu, “nu merg la întâlniri, așa pe nevăzute.”

“Hei, omule, nu-ți fă griji în legătură cu asta”, mi-a spus prietenul meu. “Doris este o tipă superbă. Și crede-mă, arată trăznet. Dar, dacă nu mă crezi, îți voi spune cum să scapi de o astfel de întâlnire, dacă nu îți place. Uite cum fac eu când vreau să fac cunoștință cu vreo d-ră: merg la ea să o iau și când deschide ușa, o verific. Dacă îmi place ce văd, atunci e perfect, mergem mai departe. Dar dacă e urâtă, mimez o criză de astm. Fac ceva în genul ‘Aaahhhgggggg!’ (Îți ții cu mâinile gâtul ca și cum ai avea probleme să respiri.) Fata întreabă ‘Ce s-a întâmplat?’ Iar eu îi răspund: ‘Este astmul meu.’ Și așa trebuie să contramandăm întâlnirea. Simplu.”

“Nu știu ce să zic… Bine. Pare destul de ușor. Am să merg”, am răspuns eu.

Așa că am mers să o iau pe Doris de acasă. Am sunat, ușa s-a deschis și Doris a apărut. M-am uitat la ea și, spre surprinderea mea, prietenul meu avusese dreptate. Era frumoasă! Am stat acolo fără să știu ce să fac sau să spun.

Ea s-a uitat la mine și a început: “Aaahhhhgggggggg!”

Ghid biblic:

“Omul se uită la ceea ce izbește ochii, dar Domnul se uită la inimă” (1Samuel 16:7b)