Meniu Închide

Abstinența și curăția sunt același lucru?

Dacă privim sexul prin prisma credinței, ni se cere „abstinență” și în numeroase programe laice aceasta este „varianta” care promovează sexul protejat. Dar ce este, de fapt, abstinența? Care este rolul abstinenței în planul lui Dumnezeu cu privire la sex?

Abstinența înseamnă evitarea anumitor lucruri. Poți alege să te abții de la anumite mâncăruri, activități sau evenimente. Când vine vorba de educația sexuală, cei care susțin abstinența își doresc ca tinerii să spună „nu” sexului.

În mod surprinzător, nu doar creștinii încurajează abstinența. Membrii unui grup de studenți de la Harvard, True Love Revolution încearcă să-și convingă colegii să spună „nu” sexului, folosindu-se de argumente filosofice, biologice și relaționale. În fiecare an, statul american investește milioane de dolari în programe care promovează abstinența. Chiar și clinicile de planificare parentală Planned Parenthood  încurajează abstinența deoarece aceasta este o metodă de a preveni o eventuală sarcină și apariția bolilor cu transmitere sexuală (BTS).

Societatea recunoaște faptul că există motive foarte bine întemeiate pentru a ne abține de la sex, dar Dumnezeu nu ne cheamă doar la abstinență; El ne cheamă la curăție. Așadar, ce este curăția?

Aceasta este întrebarea pe care o pun tinerilor de mulți ani. Din păcate, până acum nimeni nu mi-a putut oferi o definiție a curăției. Îți vine să crezi? Nimeni. Nici măcar un pastor. Curăția este unul dintre cele mai frumoase concepte din Biblie și se pare că nimeni nu știe ce înseamnă.

Doresc să înțelegi noțiunea de curăție pentru că ea nu este ceea ce crezi tu. Odată ce o înțelegi, toată concepția ta despre sex se va schimba radical.

Curăția înseamnă (ești pregătit să auzi asta?) „să trăiești după cum ai fost conceput să trăiești”.

În orice aspect al vieții tale, dacă trăiești după modelul creat de Dumnezeu, ești un om curat. Dacă nu trăiești în conformitate cu modul în care ai fost creat de Dumnezeu, ești un om necurat. Abstineța este un obicei, ba chiar o regulă. În alte cuvinte: Nu face sex!

Curățenia, pe de altă parte, este o virtute. Nu este doar alegerea de a evita sexul, ci angajamentul de a trăi în conformitate cu modul în care ai fost creat de Dumnezeu. Curățenia înseamnă a spune „nu” sexului pentru ca, mai apoi, să te poți bucura de sex în cadrul căsniciei, relație bazată pe iubirea pe care Dumnezeu a creat-o.

McDowell, Josh; Davies, Erin, Adevărul gol-goluț –39 de întrebări despre sex pe care părinții speră că nu le vei pune niciodată.

Photo: http://www.e-cards.ro/ziua-indragostitilor/index.php?act=form&pic=46