Meniu Închide

Accidentul

Phil trebuia să fie unul dintre vorbitorii de la întâlnirea tinerilor din această duminică. El a dorit să depună mărturia credinței sale în Cristos și a modului în care Isus l-a ajutat în diferite probleme și încercări. Sosise ora începerii serviciului de închinare, sala era plină, dar Phil încă nu apăruse. Telefonul rapid dat la el acasă a rămas fără răspuns. Nimeni nu îl văzuse. Grupul de tineri nu avea altă soluție decât să înceapă, fără el.

Între prima și a doua parte a programului, participanții au servit sucuri și gogoașe. În timp ce-și ocupau locurile pentru a continua programul, Phil a intrat înăuntru. Se vedea clar pe fața lui că i se întâmplase ceva foarte grav. Ninsese toată seara, iar Phil era șofer începător. Pe drumul spre biserică, mașina a derapat la un stop și a intrat în coliziune cu altă mașină. Phil s-a ales cu câteva zgârieturi și vânătăi, a primit o amendă, iar mașina era distrusă. Cu toate acestea, în timpul accidentului pierduse ceva mult mai important.

Phil era mânios pe Dumnezeu care a îngăduit acest accident exact în ziua în care el urma să se ridice în fața congregației și să depună mărturie despre credința sa. Era dezamăgit și le-a spus celorlalți participanți că ar fi un ipocrit dacă s-ar ridica acum în picioare ca să le citească ceea ce pregătise. Cu mânie în glas și lacrimi curgându-i pe obraz, Phil a recunoscut că acest accident a produs o serioasă ruptură între el și Dumnezeu.

Întrebări pentru discutie:

  1. Cum v-ați simți dacă ați fi în papucii lui Phil?
  2. Este corect modul de gândire al lui Phil? De ce se întâmplă astfel de lucruri creștinilor și, în mod special, atunci când ei vor să Îl slujească pe Dumnezeu?
  3. În ce mod credeți că acest accident va afecta credința lui Phil pe termen lung?
  4. Dacă ați fi fost în locul lui Phil, ați mai fi vorbit despre credința voastră? De ce da sau de ce nu?
  5. Citiți Psalmul 55. V-ați simțit vreodată ca și David, întrebându-vă unde este Dumnezeu în timp ce voi înfruntați problemele vieții?

Subiecte posibile:

Problemele, încercarea și slăbirea credinței, încercările vieții de creștin