Meniu Închide

Altcineva a plătit prețul în locul tău

Idee generală: Mântuirea nu costă.

Obiecte: Fotografii cu diverse obiecte atractive pentru copii (dulciuri, jucării, biciclete) cu preţul ataşat, reclame din ziare.

Pasaj biblic: Efeseni 2:8-9

Mâine voi merge la cumpărături, aşa că am decupat câteva reclame din ziare. Vreau să fac nişte achiziţii foarte avantajoase, dar am observat că toate s-au cam scumpit în ultima vreme… Trebuie să plăteşti pentru ce primeşti.

Lăsaţi-mă să vă citesc câteva preţuri. Iată câteva acadele, sunt de vânzare cu (spuneţi preţul). Mi-ar plăcea câteva din acestea. Iată şi un joc pe care mi l-am dorit întotdeauna. Îl pot cumpăra pentru (preţul). Am de gând să accept acest preţ. Chiar îmi doresc jocul. (Continuați astfel cu 2/3 obiecte.)

Înţelegeţi la ce mă refeream când vă spuneam că trebuie să plăteşti pentru ceea ce primeşti? Lucrurile mari şi frumoase sunt şi cele mai scumpe. Uneori pur şi simplu nu mi le permit.

Probabil i-aţi auzit pe părinţii voştri spunând asta, nu-i aşa? Poate le-aţi cerut o bicicletă nouă sau o jucărie scumpă, iar ei v-au răspuns “Nu, nu ne putem permite”. Poate şi-ar fi dorit să-ţi împlinească dorinţa, dar costa prea mult.

Priviţi această bicicletă (sau unul dintre obiectele scumpe), spre exemplu. Mi-ar plăcea să o am, dar costă prea mult. Nu o voi avea. Sau această maşină. Costă (preţul). Sunt o grămadă de bani. Dacă mi-aş dori să mă mut într-o casă nouă ar trebui să plătesc (preţul). Este mult prea mult. Nu am banii aceștia. (Identificați si obiectele care au mai rămas nediscutate. Comentați despre faptul că ar fi bune, frumoase, dar fiind prea scumpe vă sunt inaccesibile.)

Aşa stau lucrurile, cu cât un obiect este mai mare şi mai de calitate, cu atât costă mai mult. Uneori preţul este foarte, foarte mare. Dar, când îți doreşti ceva, de obicei plăteşti.

Mă gândesc la ceva care e gratis şi este cel mai valoros lucru din lume. De fapt, merită mai mult decât orice în lume.

Ce este? Mântuirea. Dumnezeu ne spune în Biblie că mântuirea nu se plăteşte, ni se oferă în dar.

Mântuirea e un cuvânt mare. Gândiţi-vă doar la Rai. Dacă eşti mântuit, într-o zi vei ajunge acolo. Totul va fi perfect pentru totdeauna.

Mai ţineţi minte când vă spuneam că trebuie să plăteşti pentru ce primeşti? Cine credeţi că a plătit pentru ca noi să putem ajunge în Rai? (Faceți o pauză pentru răspuns.) Aşa este, Isus a plătit.

Isus a plătit preţul, pentru ca noi să primim acest dar fără plată. Și Raiul este atât de mare şi bun încât a costat mai mult decât orice. Isus a plătit preţul salvării noastre. Mântuirea este darul fără plată pe care El ni-L face.

În general, trebuie să plătim pentru ceea ce ne dorim să avem. Asta ne spun şi ziarele (arătați anunţurile/reclamele) în fiecare zi.

Aș vrea ca de acum încolo, de câte ori ne ducem la cumpărături și ne interesăm de costul unui produs sau vedem o etichetă să ne putem gândi la darul pe care ni-L face Dumnezeu. Dacă părinţii ne spun că nu-ţi pot permite ceva, e în regulă chiar şi aşa, pentru că cel mai bun dar pe care l-ai putea avea vreodată este cerul. Și Raiul este gratis, de la Dumnezeu, prin Isus, pentru noi.

 

Foto: www.flickr.com