Meniu Închide

Aprinde lampa de noapte

Obiecte: O lampă de noapte. (Dacă puteţi, să fie băgată în priză.)

Pasaj biblic: Matei 5:16

Idee generală:  Făcând lucruri bune, facem ca lumina noastră să strălucească.

Mă întreb câţi dintre voi aveţi o veioză acasă? (Arătați lampa şi aşteaptați pentru răspuns.) Sigur, mulţi oameni au acasă o veioză.

Când foloseşti o veioză? (Faceți o pauză pentru răspuns.) Sigur! Noaptea. Mulţi oameni aprind o veioză când au stins deja toate celelalte lumini din casă. (Dacă puteţi, aprindeți veioza.)

O veioză ne ajută să vedem în întuneric. Dacă ne trezim pentru vreun motiv în timpul nopţii, putem vedea ce facem şi unde ne ducem dacă avem aprinsă o lampă de noapte. (Stingeți lampa.) În întuneric nu putem vedea prea multe, o lampă ne poate ajuta.

Câţi dintre voi aveţi o lampă în dormitorul vostru? (Faceți o pauză pentru răspuns.) Unii au, unii n-au, dar cu toţii ştim că există.

Nu avem cu toţii veioze, dar cu toţii ar trebui să fim lumini-în-întuneric. Aşa este! Isus a spus că ar trebui să fim lumini, nu a spus veioze (arătați lampa), dar a spus lumini. Isus a spus că ar trebui să lăsăm ca lumina noastră să strălucească, pentru ca oamenii să-L vadă pe Dumnezeu.

Ce putem face pentru ca oamenii să-L vadă pe Dumnezeu? Ce putem face pentru ca oamenii să se gândească la Dumnezeu? (Faceți o pauză pentru răspunsuri. Repetați răspunsurile.) 

Este un mod bun prin care putem lăsa ca lumina noastră să strălucească. Oricine poate face fapte bune dacă încearcă. Ce fel de fapte bune poţi face? (Faceți o pauză pentru răspunsuri. Repetați răspunsurile.) Putem împărţi jucăriile, îi poți ajuta pe oameni la diverse sarcini, poţi fi drăguţ cu cineva care nu are prieteni, poţi avea un cuvânt plin de încurajare şi bucurie pentru ceilalţi.

Când faci fapte bune ca acestea, oamenii le observă. Astfel, ei cunosc faptul că eşti un creştin şi Dumnezeu Îşi ia slava din faptele tale. (Arătați lampa şi aprindeți-o.) Prin faptele tale bune, arăţi lumii că eşti copilul lui Dumnezeu şi ei pot să-L vadă pe Dumnezeu.

Isus vrea ca lumina noastră să strălucească prin faptele bune pe care alegem să le facem. Cu toţii putem face fapte bune, nu-i aşa? Sigur că putem, dar uneori avem nevoie de ceva care să ne amintească.

Deci, lampa ta sau orice lampă pe care o aprinzi poate fi un fel de semn de aducere aminte. Când aprinzi o veioză ca să poţi vedea, priveşte modul în care străluceşte în întuneric. Străluceşte ca să-ţi amintească de faptul că Isus vrea să strălucim, prin faptele bune pe care le facem pentru El.

Foto: farm4.staticflickr.com