Meniu Închide

Artă spontană

Materiale:

  • Hârtie și creioane colorate.

Acest joc poate fi o modalitate de a anunța tema lecției pe care urmează să o prezentați copiilor. Astfel, la sfârșiul jocului le puteți cere copiilor să identifice tema lecției.

Pregătiți o listă care să conțină 6-8 cuvinte. Puteți începe cu câteva cuvinte care nu au nici o legătura cu tema pe care urmează să o abordați. Astfel, le veți da copiilor posibilitatea să înțeleagă cum se joacă acest joc. Apoi, spuneți-le că ultimele cuvinte au legătură cu tema lecției din ziua respectivă. (De exemplu, dacă intenționați să vorbiți despre potop, lista poate cuprinde următoarele cuvinte: furculiță, telefon, barcă, doi elefanți, ploaie, vânt, munți și porumbel.)  

Formați două echipe. Fiecare echipă trebuie să aibă la dispoziție hârtie și creioane colorate.

În momentul startului, câte un jucător din fiecare echipă trebuie să alerge spre persona care conduce jocul. Aceasta le va arăta primul cuvânt de pe listă, iar cei doi trebuie să revină la echipele lor și să „deseneze” cuvâtul respectiv. În momentul în care cineva din echipă a descoperit despre ce cuvânt este vorba, un coechipier trebuie să alerge spre lider pentru a vedea care este următorul cuvânt de pe listă. (Este important ca lista să fie întocmită astfel încât copiii să poată citi doar un singur cuvânt o dată.)

Echipa care reușește prima să descopere toate cuvintele va câștiga competiția.

 

Foto: www.pixabay.com