Meniu Închide

Atacul rechinilor

Materiale necesare:

  • Cercuri pentru gimnastică (Hula hoop)
  • Scaune
  • Ziare

Numărul materialelor de mai sus trebuie să fie egal cu o treime din numărul participanților la joc.  Materialele trebuie așezate la întâmplare în spațiul în care se desfășoară jocul și reprezintă „insule de salvare”.

Pentru început, unul dintre jucători va juca rolul „rechinului”, iar ceilalți vor fi „înotătorii”. Atunci când sunt în pericol, înotătorii se pot refugia pe insule, câte un înotător pe fiecare insulă. Cel care deja ocupă o insulă, trebuie să o părăsească și să-și găsească un alt loc de refugiu dacă este un alt înotător care dorește să se adăpostească pe aceeași insulă. În tot acest timp, rechinul aleargă și încearcă să-i ajungă pe înotători. Odată atinși aceștia se vor transforma în rechini.

Pe parcursul jocului, când numărul de înotători scade, îndepărtați unele insule sau introduceți o limită de timp pe care înotătorii îl pot petrece pe o insulă (30 de secunde). Ultimul înotător rămas în viață va fi primul rechin, dacă doriți să reluați jocul.

În continuare, puteți discuta despre faptul că în cadrul acestui joc „insulele” reprezintă locul în care te poți refugia, unde ești în siguranța, iar rechinii nu te pot ajunge. La fel, noi suntem în siguranță dacă rămânem în Isus, o siguranță pe care nimeni nu ne-o poate lua. Biblia spune că nimic nu ne poate separa de dragostea lui Dumnezeu. Citiți Romani 8:38-39.

 

Foto: www.de.wikipedia.org