Meniu Închide

Atenție la aparențe!

Subiect: Aparenţele ne pot conduce înspre alegeri greşite.

Materiale necesare: O tabletă de ciocolată şi un laxativ. Căutați să le alegeți în aşa fel încât să nu se deosebească vizibil.

Desfăşurarea lecţiei: Ţineți în mână ambele bucăţi, ca şi cum ați avea două table de ciocolată. În timp ce vorbiți, mimați că le-ați oferi celor din sală când una când alta, dar fără a lăsa ca aceştia să se servească la propriu din ele. Spuneți-le că deşi seamă între ele, efectele consumării lor sunt total diferite. Alegând-o pe aceasta (arătați ciocolata) vei beneficia de plăcerea savurării unui produs delicios şi probabil te vei alege cu ceva în plus la greutatea ta. Rezultatul alegerii acestei bucăţi (arătați laxativul) va fi un timp îndelungat petrecut în baie.

Aparenţele te pot înșela astfel încât să ratezi alegerea cea mai bună pe care ar trebui s-o faci. Biblia ne avertizează cu privire la faptul că promisiunile făcute de falşii profeţi, de cele mai multe ori par dulci şi apetisante, dar după ce le punem în aplicare vedem dezastrul dinăuntrul lor. Din acest motiv, tot Biblia ne sfătuieşte ca atunci când trebuie să facem o alegere să nu ne lăsăm înşelaţi de aparenţe ci să privim dincolo de ele, înspre miezul lucrurilor. E bine să ne uităm nu la pom ci la roadele pe care le dă el, nu la om ci la rezultatele comportamentului său. Întrebarea pe care ar fi bine să ne-o punem înaintea oricărei alegeri şi care ne va scuti de multe necazuri şi dezamăgiri este: Care vor fi consecinţele alegerii acestui lucru? Aceste bucăţi de ciocolată şi laxativ arată identic; abia după ce-am alege să le consumăm ne-am putea convinge de efectele diferite pe care le au. De cele mai multe ori lucrurile nu sunt ceea ce par a fi!

Text biblic: Matei 7:15-20; Amos 2:4-5; Proverbe 13:5, 21:28.

Discuţii posibile:

  • Care sunt profeţii falşi din zilele noastre?
  • În ce sunt deghizaţi aceşti profeţi? Poartă masca succesului, a puterii etc.
  • Care sunt minciunile pe care le trâmbiţează?
  • Dați câteva exemple de “rod bun” şi “rod rău” din viaţa voastră.

 

Foto: www.en.wikipedia.org