Meniu Închide

Baloane de săpun

Subiect: Preocupaţi de valorile lumii

Materiale necesare: Câteva sticluţe cu soluție pentru baloane de săpun.

Desfăşurarea lecţiei: În timp ce suflați cu baloane de săpun peste cei de faţă, atrage-le atenţia la cât de fascinante sunt acestea la privit: delicate, străvezii, de diferite forme şi mărimi, unduind distractiv deasupra noastră. Oricine se poate juca cu baloane de săpun! Dar dacă le priviţi mai bine puteţi observa că, deşi diferite, toate au în comun un singur lucru: după o vreme, se sparg. Fie că încerci să ţii un balonaş în podul palmei, fie că îl laşi să zboare liber, mai devreme sau mai târziu, dar de cele mai multe ori mult prea devreme, el, poc! Se va sparge.

Prin faţa ta se perindă zilnic tabloul fascinant al lumii, cu tot ce are ea de oferit – dragoste, fericire, bogăţie… O vreme acest tablou s-ar putea să îţi pară foarte real, dar mai devreme sau mai târziu, când în sfârşit crezi că ţi-ai împlinit toate visele, ai ceea ce ţi-ai dorit, eşti ceea ce ai visat, balonaşele încep pe rând poc! poc! să se spargă. Încerci să le aduni în mâinile tale, dar degeaba.

Biblia ne învaţă să căutăm mai întâi împărăţia lui Dumnezeu. Acesta este primul lucru pe care trebuie să îl avem în vedere. Toate celelalte trec, dar Împărăţia lui Dumnezeu este veşnică.

Text biblic: 1 Ioan 2:15-17; Marcu 8:34-38; (în special versetul 35). Vedeți de asemenea Matei 6:31-33; Iacov 4:13-14.

Discuţii posibile:

  • Ce fel de “balonaşe de săpun” urmăresc colegii tăi de şcoală?
  • Ce face ca aceste balonaşe să pară atât de fascinante?
  • La ce s-a referit Ioan când a scris: “nu iubiţi lumea, nici lucrurile din ea”?
  • Ce înţelegeţi prin “căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu”?
  • Ce “balonaşe de săpun” vânezi?
  • Completați următoarea frază: “Eu caut în primul şi primul rând ……………………….”.

 

Foto: www.flickr.com