Meniu Închide

Bârfa

Materiale

  • hârtie
  • pix

Se formează echipe de cel puțin zece membri. Apoi, membrii fiecărei echipe se împart în două (grupul A și grupul B). Participanții se așează în linie dreaptă, la distanța de câțiva metri între cele două grupuri (atât cât vă permite spațiul), față în față. Pimul participant din fiecare echipă, grupul A, primește un bilet pe care este scris un mesaj (mesajul poate fi o poveste scurtă). Conținutul biletului trebuie să fie diferit pentru fiecare echipă. Persoana care primește biletul are la dispoziție 30 de secunde pentru a memora conținutul acestuia, nici un alt participant la joc nu trebuie să vadă conținutul biletului.

În momentul startului, cel care a memorat mesajul aleargă la coechipierii săi care se află în partea opusă a terenului (grupul B). Ajuns acolo, trebuie să șoptească la urechea primei persoane din linie, mesajul care era scris pe bilet. Odată recepționat mesajul, participantul din grupul B trebuie să alerge la colegii săi de echipă din grupul A și să transmită mesajul mai departe, primului coleg din linie. Jocul continuă până când „bârfa” a ajuns la toată lumea.

Când mesajul a ajuns la ultima persoană din linie, acesta trebuie să-l spună cu voce tare. Apoi, arbitrul va citi de pe bilet care a fost mesajul inițial, pentru a observa în ce măsură acuratețea acestuia s-a păstrat, trecând de la o persoaă la alta. Echipa care reușește să reproducă conținutul mesajului cât corect va fi declarată câștigătoare.

Acest joc vă va ajuta să demonstrați modul în care bârfa duce la distorsionarea mesajului, pe măsură ce acesta este transmis de la o persoană la alta.

 

Foto: cosmicponye.deviantart.com