Meniu Închide

Biserica ideală

Dă fiecărei persoane prezente cinci bilete de carton. Invită-i pe tineri să scrie pe fiecare bilet completarea la fraza următoare: Biserica ideală ar fi cea care… După ce au terminat de scris, cere-le să pună în ordine răspunsurile scrise, de la cel mai important (notat cu 1) la cel mai puțin important (notat cu 5), marcând poziția pe spatele biletelor.

Deschide apoi tranzacțiile – un bilet în schimbul altuia – unde fiecare tânăr încearcă să strângă cele cinci bilete pe care și le dorește cel mai mult pentru biserica sa ideală. După câteva tranzacții aprinse, spune-le tuturor să renunțe la trei din cele cinci bilete pe care le posedă acum și să păstreze cele mai bune două. În cele din urmă, acordă tinerilor câteva minute pentru a forma o „biserică” care să constea din patru sau din cinci membri ai grupului.

Odată împărțite pe biserici, grupurile trebuie să-și aleagă un nume, iar dacă timpul permite acest lucru, să deseneze un simbol pentru biserica lor. Dă voie fiecărui grup să-și prezinte biserica în fața celorlalte grupuri și să explice care sunt simbolul și scopurile sale ca și comunitate a unei bisericii.