Meniu Închide

Bolul cu roluri

Imprimă pe bilete de hârtie situațiile de mai jos și pune-le într-un bol. Împărțiți-vă în grupuri mici și lasă ca fiecare persoană dintr-un grup mic să ia un bilet și să-l citească cu voce tare. După ce persoana care a luat biletul își prezintă soluția, celelalte persoane din grup pot să vină cu gândurile lor.

  1. Eu nu înțeleg. Dacă creștinismul este adevărat, cum se face că există atâtea religii care își spun creștine? Adică, care este diferența dintre baptiști, penticostali, etc.?
  2. După mine, religia creștină te transformă într-un preș pe care își șterge picioarele toată lumea. Este absurd să fii întotdeauna iubitor și să întorci de fiecare dată și celălalt obraz.
  3. Ce s-ar întâmpla dacă aș trăi nebunește optzeci de ani, iar pe patul de moarte aș deveni creștin? Oare eu și Billy Graham am merge în același loc?
  4. Am citit din Vechiul Testament pentru ora de engleză. Cum se face că Dumnezeu poruncea poporului Său să ucidă pe toată lumea, chiar și pe femei și copii, atunci când cucereau o țară? Ce soi de Dumnezeu mai e și ăsta?
  5. Mama ta și cu mine nu credem în toată chestia asta cu Isus, și nouă ni se pare că petreci prea mult timp la biserică. Așa că am vrea să nu mai mergi la biserică o perioadă.
  6. Dacă Dumnezeu este Dumnezeu, cum se face că nu-l poți vedea sau auzi? De ce nu demonstrezi că Dumnezeu există? Haide? dovedește-mi că există.
  7. Biblia conține câteva povestioare simpatice, dar toată lumea știe că este plină de contradicții, de erori și de mituri comune. Cum poți să crezi așa ceva?
  8. Eu cunosc câțiva creștini care merg la aceeași biserică ca și tine. Dar știu de asemenea și ce fac ei în timpul săptămânii și la petrecerile la care i-am întâlnit. Sunt niște prefăcuți. Dacă creștinismul este atât de extraordinar, cum se face că există atâția fățarnici?
  9. Frățiorul meu mai mic a murit de leucemie, deși eu m-am rugat ca o apucată. Nu-mi spune că există un Dumnezeu care ne iubește. De ce nu l-a ajutat pe fratele meu?
  10. Fii atent, eu știu că sunt supraponderal și ? deși mă doare s-o spun ? urât. Am început să vin la biserica voastră pentru că am crezut că tinerii din grupul vostru mă vor trata altfel decum mă tratau cei de la școală. Fals! Persoanele din grupul vostru mă ignoră sau râd de mine la fel ca toți ceilalți. Cum se poate așa ceva?