Meniu Închide

Broscuțele din mlaștină

Jocul începe prin alegerea unuia dintre copii ca fiind „vânătorul de broscuțe”. Pentru un grup mai mare de zece persoane puteți alege mai mulți „vânători”. Toți ceilalți participanți la joc vor fi „broscuțe”. După momentul startului, „vânătorii” vor alerga să prindă „broscuțele”. Cele care au fost atinse cu mâna de către „vânători”, trebuie să se așeze jos, să imite o broască și să strige „oac-oac”. Acesta va fi semnalul prin care a le vor avertiza pe prietenele lor că a fost prinse în mlaștină și au nevoie de ajutor. Ele pot fi eliberate din mlaștină de către broscuțele care sunt libere, prin executarea unui salt de broască prin fața lor.

Jocul se încheie atunci când mlaștina este plină de „broscuțe” captive și nu mai este nici o „broscuță” liberă care să le poată elibera pe celelalte. Ultima „broscuță” rămasă liberă poate juca rolul vânătorului în următoarea rundă.

În continuare puteți discuta care sunt lucrurile care ne vânează în viața de fiecare zi și din cauza cărora ajungem în mlaștină din punct de vedere spiritual? Cum putem striga după ajutor atunci când ne aflăm în mijlocul problemelor? Pe cine putem chema în ajutor? În mod normal, ar trebui să putem cere ajutor prietenilor nostri- atât practic cât și spiritual. De asemenea, trebuie să cerem ajutor lui Isus, El ne-a promis că ne va ascultă rugăciunile. El este cel care îi poate elibera pe cei captivi.

 

Foto: www.flickr.com