Meniu Închide

Bucurați-vă

Pasaj biblic: Filipeni 4:4

Idee generală: Fiți fericiți și lăudați-L pe Domnul!

Obiecte: Un buchet de flori, preferabil flori sălbatice. (Nota: Ar fi drăguț să aveți câte o floare pentru fiecare copil. Dacă aveți, folosiț opțiunea 2.)

Priviți aceste flori minunate! Nu-I așa că sunt drăguțe? Le-am cules de pe un camp din apropiere/ le-am cumpărat ieri.

Cred că florile sunt foarte drăguțe, mai ales în aceată perioadă a anului. Când trece iarna și vine primăvara, devin din ce în ce mai fericită. E atât de frumos să vezi florile crescând din nou.

De aceea le-am ales pe acestea. M-au făcut fericită și m-am gândit că poate v-ar bucura și pe voi. Astfel de buchețele îi fac de multe ori pe oameni mai fericiți.

În timp ce le culegeam, mi-am amintit un verset din Biblie, poate din cauză că aceste flori m-au făcut să ma simt fericită. Oricum, versetul pe care mi l-am amintit spune ”Bucurați-vă totdeauna în Domnul! Iarăș zic: Bucurați-vă!”.

Poate să-mi spună cineva ce înseamnă să te bucuri? (Ridică florile.) Poate aceste flori frumoase vă dau un indiciu. (Așteaptă și repetă răspunsul fiecărui copil.) Da, a te bucura înseamnă să fii și să te comporți fericit. Biblia ne spune să ne bucurăm în Domnul.

În timp ce am cules aceste flori, am devenit fericită. Poate cinva să-mi spună un motiv de bucurie? Ne iubește Domnul? Da. Acesta este un motiv de bucurie. Are Dumnezeu grijă de noi? A promis să aibă grijă de noi. Acesta este un alt motiv de bucurie. Cine a făcut aceste flori frumoase? Dumnezeu le-a făcut! Bucurați-vă de florile frumoase! Cine a creat această lume minunată? Dumnezeu a făcut-o, bucurați-vă în Domnul.

Putem continua cu motive de bucurie, de a fi fericiți și a-L lăuda pe Domnul. Sunt motive de bucurie cu siguranță mai numeroase decât florile din acest buchet. (Pe măsură ce mai enumeri alte motive de bucurie, alege câte o floare din buchet.) Dumnezeu ne dă mâncare. Dumnezeu ne dă cămine. Dumnezeu ne dă lumina Soarelui. Dumnezeu ni L-a dat pe Fiul Lui care ne-a salvat.

Ați prins ideea, nu-i așa? Dumnezeu ne-a dat multe, multe motive să-l lăudăm- să fim fericiți și să-L lăudăm.

Opțiunea 1

(Dacă nu le împarți flori, închieie cu această opțiune.)

În această săptămână, când ieșiți afară, priviți în jurul vostru și observați toate florile frumoase care înfloresc chiar acum. Aceste flori frumoase vă pot reaminti să vă bucurați și să-L lăudați pe Domnul. Bucurați-vă în Domnul întotdeauna. Bucurați-vă în Domnul în această săptămână!

Opțiunea 2

(Dacă împarți flori, închieie cu acest paragraf.)

Cred că sunt suficiente flori aici astfel încât să luați fiecare din voi una acasă. Mi-ar plăcea să o puneți într-un pahar cu apă, ca să vă bucurați de ea toată săptămâna. De fiecare dată când o priviți, amintiți-vă să fiți fericiți și să-L lăudați pe Domnul. Bucurați-vă în Domnul în această săptămână. (Spune, “Bucură-te în Domnul!” fiecărui copil, în timp ce îi dai floarea).

Photo: http://www.redbubble.com/people/fatfatin/works/1228857-joy-spring-flowers