Meniu Închide

Camera vă filmează

Pasaj biblic: Habacuc 4:13

Idee generală: Dumnezeu vede tot ceea ce facem.

Obiecte: O cameră de filmat.

Am adus azi cu mine acest aparat. Să fac un filmuleț cu voi? (Prefă-te.) Sunteți gata? Zâmbiți! Purtați-vă drăguț pentru filmuleț. (Filmează copiii sau prefă-te că o faci.) Acesta ar trebui să iasă/ar fi ieșit un filmuleț bun. Toată lumea a zâmbit atât de frumos. Toată lumea s-a comportat politicos. E un lucru ciudat când vine vorba de camere video și aș vrea să observați acest lucru. Deîndată ce vine cineva cu un aparat de filmat, toată lumea zâmbește în fața obiectivului. (Zâmbește poate puțin exagerat.)

Uneori, în fața unei camere de filmat de comportăm puțin prostesc. Asta pentru că suntem puțin intimidați de camera care înregistrează totul. Dar faceți ceva rău înaintea unei camere de filmat? Loviți sau mușcați vreodată pe cineva? Sigur că nu! Vrem ca oamenii să ne vadă în cel mai bun mod posibil. Nu vrem ca oamenii să ne vadă făcând ceva rău. Deci atunci când funcționează camera, ne comportâm cât mai corect.

Știți că există o cameră care funcționează mereu și este mereu îndreptată spre noi? ( Fă o pauză pentru effect. Ia camera de filmat și îndreapt-o spre un copil în timp ce vorbești.) E îndreptată spre tine, si spre tine, și spre tine. Sună puțin ridicol, nu-i așa? Nu este, de fapt, întocmai un aparat uriaș care ne filmează din cer. Dar este cineva care ne privește mereu, amintindu-și mereu de ceea ce facem.

Cine ne poate privi mereu? Da, Dumnezeu. Dumnezeu poate vedea totul. Biblia spune că nimic din Creație nu-I este ascunt, necunoscut. El vede tot ce facem, în orice moment. Deci este un fel de cameră video funcționând neîntrerupt. Înseamnă asta că ar trebui să fim buni mereu? (Încuviințează și fă o pauză pentru răspunsurile lor.) Sigur că da. Dar Dumnezeu nu vrea să fim buni numai pentru că El ne privește, Dumnezeu vrea să fim buni pentru că Îl iubim. Dar El vede tot ceea ce facem. Nu vreau să vă sperii cu asta, pentru că asta ar trebui de fapt să ne dea bucurie și siguranță. Dumnezeu nu doar că te privește, dar îți poartă de grijă. Nu te pierde niciodată din vedere, pentru că te iubește. Aș zice că părinții voștri seamănă în această privință cu Dumnezeu, nu-i așa? Te privesc și îți poartă de grijă, pentru că te iubesc. Bănuiesc că le face plăcere să te fotografieze. Câți dintre părinții voștri au o cameră? Bănuiesc că unii au cameră de filmat?

Deci, data viitoare când se întâmplă ca cineva să vă fotografieze sau să vă filmeze, ascultați cu atenție. Vor spune, probabil “Zâmbește, camera filmează”. Asta poate să vă amintească de grija lui Dumnezeu, care nu vă uită niciodată.