Meniu Închide

Cartonașul plimbăreț

Materiale:

  • Cleme pentru rufe, câte una pentru fiecare copil
  • Carton sau hârtie
  • Foarfece
  • Pix

Scrieți pe cartonașe/ hârtie versetul pe care doriți să-l memorați împreună cu copiii, câte un cuvânt pe fiecare bucată de carton. În situația în care versetul este mai lung, puteți nota 2-3 cuvinte pe un cartonaș, așezându-le în ordinea corectă. Numărul de cartonașe trebuie să fie egal cu numărul de copii care formează o echipă. Pregătiți câte un set de cartonașe pentru fiecare echipă.

Formați echipe de minim cinci copii. Fiecare copil primește câte o clemă. Echipele trebuie să se așeze în linie dreaptă, la distanță de un braț între membrii echipei. Setul de cartonașe se așează jos, în fața primului membru al echipei, într-o ordine aleatoare, astfel încât să se vadă scrisul.

La momentul startului, primul membru al echipei trebuie să ia un cartonaș cu ajutorul clemei. Cartonașul trebuie dat mai departe, folosind doar clemele, până ajunge la ultimul coechipier. Acesta așează cartonașul în ordinea corectă, aleargă în fața liniei și ridică următorul cartonaș. Jocul continuă până când una dintre echipe a reușit să paseze toate cartonașele, să le așeze în ordinea corectă și să rostească împreună versetul.

 

Foto: wikimedia.org