Meniu Închide

Cățărarea pe pereți

Timp: 15 minute

Materiale: bandă adezivă sau cretă și un perete

Mărimea grupului: 6 – l5 persoane

Prezentare

  1. Dă grupului niște bandă adezivă sau cretă (în funcție de aderența peretelui pe care îl folosești).
  2. Spune grupului despre importanța folosirii ‘scutierilor’ pentru a ‘îndulci’ aterizarea, în cazul în care cineva se dezechilibrează sau cade. Comunică-le faptul că vor trebui să se cațere unul pe umerii celuilalt cât de sus se poate, folosind drept suport, doar zidul și pe ceilalți membri ai grupului. Dă-le opt minute pentru a vedea care este înălțimea maximă a zidului pe care o pot ‘escalada’. (Pentru siguranță, nu trebuie lăsat să se cațere mai mult de trei persoane una deasupra celeilalte).

Discuție

  1. Care a fost rolul tău în acest exercițiu?
  2. Ce ai învățat din acest exercițiu?
  3. Ce te-a mirat cel mai mult pe parcursul acestui exercițiu?

Moment de învățare

Pe parcursul acestui exercițiu se va manifesta un potențial fantastic de dominație din partea atleților. Câteva subiecte importante de discuție ar fi: învățarea prin planificare, precum și prin încercare și eșec, apreciere mai mare pentru ‘scutier’ care nu pare, în mod necesar, esențial ‘proiectului’.

Discuții

  1. Cum te-ai simțit la acest exercițiu: mai mult decât un participant sau un simplu observator? De ce? Ce anume te-a făcut să simți acest lucru?
  2. Cine crezi că ar fi posibil să se fi simțit ignorat, lăsat pe dinafară, exclus? De ce?
  3. Cum ai încercat să-i implici pe toți, în această activitate?
  4. Descrie câteva experiențe de la școală, unde tu sau cineva pe care îl cunoști a fost în mod voit ignorat, exclus. Ce crezi că simte Dumnezeu vis-a-vis de această atitudine de excludere? Cum ar dori El să procedezi tu în astfel de situații?

 Photo: http://www.etsy.com/listing/75912125/rock-wall-climbing-cute-digital-clipart