Meniu Închide

Ce-ar fi dacă

 1. Dacă ai primi suficienți bani pentru a începe o afacere pe cont propriu, ce fel de afacere ai demara?
 2. Dacă ar fi să se toarne un film despre viața ta, cine ți-ai dori să interpreteze personajul tău? Nu este obligatoriu ca persoana respectivă să fie un star de cinema.
 3. Dacă ai ști că mâine este ultima ta zi, cum ți-ai dori să o petreci?
 4. Dacă ai fi fost un șoarece, care ar fi fost cel mai îndrăzneț lucru pe care ai fi cutezat să-l faci când pisica nu era de față?
 5. Dacă ai fi nevoit să-ți părăsești țara, în ce loc te-ai stabili? De ce?
 6. Dacă ai avea suficienți bani, care ar fi cel mai trăznit lucru pe care ți-ai dori să-l faci?
 7. Dacă nu ți s-ar impune nici un fel de limite sau restricții, cum ți-ai redecora camera ta preferată?
 8. Dacă ar fi să te muți într-o țară săracă, aproape primitivă, care ar fi trei lucruri care ți-ar lipsi cel mai mult?
 9. Dacă ar fi ca Dumnezeu să îți împlinească o dorință în acest moment, ce anume I-ai cere?
 10. Dacă ai avea puterea să te “creezi” din nou, ce lucruri ai păstra neschimbate la persoana ta?
 11. Dacă într-o zi Dumnezeu te-ar vizita cu îngerii Lui, și ți-ar vorbi cu voce tare, ce ar trebui să îți spună pentru a îți dovedi că este mulțumit și mândru de tine?
 12. Dacă ai putea să înlături o parte din viața ta, care ar fi aceasta și de ce?
 13. Dacă ai avea puterea de a citi gândurile oamenilor, cum te-ai folosi de acest lucru? În mintea cui ți-ai dori să pătrunzi cel mai mult în momentul de față
 14. Dacă mâine ți s-ar oferi șansa ca gratuit să petreci o lună în Etiopia hrănind și ajutând oameni săraci și muribunzi sau să te relaxezi o lună pe o insulă din Pacific, ce ai alege? De ce?
 15. Dacă ai putea să îți schimbi meseria la fiecare șapte ani, ce meserii ți-ai alege pe parcursul întregii vieți?
 16. Dacă ți-ai propune să nu te mai uiți la televizor un an, cu ce ți-ar plăcea să îți umpli acest timp? Ce emisiune ți-ar lipsi cel mai mult?
 17. Dacă ai avea posibilitatea să îți “modelezi” o parte a corpului tău așa cum îți dorești, care ar fi aceasta și cum ai schimba-o? Ai mai purcede la această schimbare dacă ai ști că te costă cinci ani din viață? Dar zece?
 18. Dacă ai fi un părinte singur nevoit să își crească odrasla, care ți s-ar părea cel mai dificil lucru căruia ar trebui să-i faci față?
 19. Dacă ai suferi vreodată de un accident cumplit de mașină, ai fi de acord să îți donezi anumite organe pentru a ajuta anumite persoane să trăiască mai bine? De ce da sau de ce nu?
 20. Dacă Dumnezeu ar ședea lângă tine, care ar fi trei întrebări pe care I le-ai pune?
 21. Dacă Isus ar trăi astăzi pe pământ, ce L-ar întrista cel mai mult?
 22. Dacă L-ai putea ruga pe Cristos să rezolve o problemă din lumea noastră, care ar fi aceasta? Ce ți-ai dori ca El să schimbe?
 23. Dacă ai avea posibilitatea să călătorești oriunde în lume, unde ai merge? De ce?
 24. Dacă un prieten ar întârzia aproape de fiecare dată, te-ai simți jignit sau te-ai resemna pur și simplu? Se poate pune bază pe tine că nu vei întârzia?
 25. Dacă ți-ai putea alege felul de a muri, care ar fi acesta? Ai prefera să mori ca un erou, ca un martir pentru o cauză măreață sau în pace? De ce este atât de ispititor să ne prindă moartea în timpul somnului? Cum îți influențează sentimentele pe care le ai față de moarte, modul de viață?
 26. Dacă ai putea beneficia timp de 5 ani de serviciu liber și nelimitat al unui excelent bucătar, șofer, guvernant, al unei maseuze sau secretară personală, pe care l-ai alege?