Meniu Închide

Ce te apasă?

Subiect: Perseverenţa spirituală

Materiale necesare: Cărămizi, bolovani sau tot felul de alte greutăţi.

Desfăşurarea lecţiei: Dintr-o carte de “Jocuri şi concursuri” alegeți câteva care să se potrivească subiectului acestei lecţii. Nu trebuie să căutaţi jocurile cele mai complicate ci dimpotrivă, alegeți competiţiile simple, dar care să exprime foarte bine ideea de perseverenţă spirituală. De exemplu, puteţi opta pentru o cursă cu greutăţi. După ce le-ați explicat regulile competiției, chiar înainte de a da startul când sunteți deja cu fluierul în gură, prefaceți-vă că brusc vă amintiți de ceva şi spuneți-le: “Ah! Era să uit! Trebuie să vă menţionez că această cursă nu se face cu mâinile goale. Fiecare trebuie să alerge fie cu un bolovan, fie cu câteva cărămizi în mână, sau cu orice alte greutăţi. În loc de alergatul cu greutăţi puteţi să le cereți să alerge legaţi la picioare, sărind coarda, cu spatele sau cum considerați dumneavoastră, dar având totuşi grijă să nu se accidenteze. Totuşi, căratul greutăţilor este modalitatea cea mai bună de a exprima ideea lecţiei. Tinerii îşi vor da repede seama că un lucru, oricât de simplu ar fi, devine complicat atunci când se împovărează cu greutăţi inutile.

Pasaj biblic: Evrei 12:1-3; Filipeni 3:12-14.

Discuţii posibile:

  • Cu ce fel de greutăţi te-ai împovărat în cursa credinţei? Ce poţi face pentru a scăpa de ele?
  • Astăzi se inventează tot felul de echipamente sportive cu scopul de a veni în sprijinul celor care participă la competiţii. Atleţii îşi procură aceste echipamente cu mari sacrificii, chiar dacă ele îi vor ajuta să termine cursa doar cu câteva miimi de secundă mai repede. Gândeşte-te acum la viaţa ta. Imaginează-ţi că ai putea scăpa de nişte poveri inutile care te apasă greu în alergarea ta. Care ar fi acestea? Cum te-ai putea disciplina să alergi mai bine, mai repede şi fără să oboseşti?
  • La ce fel de ajutor te aştepţi din partea celorlalţi în situaţia în care te decizi serios să abandonezi toate greutăţile inutile?
  • Imaginează-ţi relaţia ta cu Cristos ca pe o cursă desfăşurată pe o pistă de stadion. Unde te afli tu în această cursă? Eşti în vestiar, în poziţia de start aşteptând să se fluiere plecarea, eşti spre finalul alergării, sau te afli în tribune ca simplu spectator?

 

Foto: www.flickr.com