Meniu Închide

Cel care nu se schimbă

Idee generală: Isus nu se schimbă niciodată.

Obiecte:  Câteva frunze uscate şi o floare ofilită.

Pasaj biblic: Evrei 13:8

Priviţi ce am găsit azi! Acestea sunt, cu siguranţă semne că toamna se apropie.

Frunzele acestea erau odată verzi, așezate într-un copac. Dar acum şi-au schimbat culoarea, au murit şi au căzut din copac.

Aceasta era odată o floare cu rădăcini adânc înfipte în pământ, dar a murit. Aceste lucruri se întâmplă în această perioadă a anului.

Toamna vedem multe schimări în jurul nostru, nu-i aşa? Copacii îşi pierd frunzele, florile mor, păsările pleacă spre ţările mai calde. Vremea se schimbă, purtăm haine mai groase. Unor oameni nu le place schimbarea, dar toamna este un timp al schimbării.

Dar, în fine, mereu sunt schimbări în jurul nostru, nu-i aşa? Primăvara iarba devine verde, temparatura devine mult mai ridicată în timpul verii. Florile mor toamna. Iarna aduce cu sine zăpada…lumea se schimbă mereu.

Totul se schimbă mereu, nu-i aşa? Lucrurile se schimbă. Hainele pe care le purtaţi. Televizorul vostru nu mai merge la fel de bine cum mergea odinioară. Bicicleta voastră se învecheşte cu timpul.

Oamenii se schimbă. Cresc, îmbătrânesc, se îmbolnăvesc, se însănătoşesc.

Familiile se schimbă. Oamenii se căsătoresc, oamenii vârstnici mor, copiii se nasc.

Biserica noastră se schimbă şi ea. Unele familii se mută. Noi familii intră în biserică. Vechii prieteni pleacă, apar noi prieteni.

Uneori ne plac schimbările, alteori nu ne plac. Nu e plăcut să pierzi un prieten. Totuşi, nu putem face nimic. Totul se schimbă.

Totul? (Faceți o scurtă pauză.) Toată lumea? (Faceți din nou o pauză.) Biblia ne vorbeşte despre o persoană care nu se schimbă niciodată. Puteţi să vă gândiţi cine este? Aşa este! Isus (sau Dumnezeu).  Biblia ne spune că Isus Cristos este acelaşi ieri, azi şi pentru totdeauna. Isus nu se va schimba niciodată.

Acest lucru este foarte bun, nu-i aşa? Sigur că este! Isus te iubeşte şi vrea ce-I mai bun pentru tine. Te iubeşte azi şi te va iubi şi mâine şi pentru totdeauna. Isus nu se schimbă niciodată.

(Arătați plantele uscate.) Acestea sunt semn ale schimbării vremii. De-a lungul unui an putem vedea tot felul de schimbări. În această săptămână, fiţi atenţi la toate schimbările pe care le puteţi observa în natură.

De fiecare dată când vedeţi vreo schimbare puteţi să vă amintiţi de acel Cineva care nu se va schimba niciodată. Isus va fi mereu Acelaşi. Isus te va iubi întotdeauna!

 

Foto: www.sketchport.com