Meniu Închide

Cina Domnului

Obiecte: O lumină care va face ca umbra dumneavoastră să se vadă pe un perete din apropiere.

Pasaj biblic: 1 Cor. 11:24 “Și după ce a  mulţumit lui Dumnezeu, a frânt-o, şi a zis: «Luaţi, mâncaţi; acesta este trupul Meu, care se frânge pentru voi; să faceţi lucrul acesta spre pomenirea Mea»”

Idee generală: Cina Domnului este ca umbrele. Ea ne amintește că Dumnezeu este real, chiar dacă nu-L putem vedea.

V-aţi jucat vreodată făcând diferite figurine cu umbra voastră? Ca să prinzi figura de pe perete, trebuia să calci peste umbră.

Umbrele sunt interesante de privit. Dimineaţa, când soarele răsare, umbrele sunt lungi şi indică spre vest. Pe măsură ce soarele se ridică la prânz, umbrele se scurtează. Dacă soarele este exact deasupra ta, nu ai nicio umbră. Apoi, pe măsură ce soarele coboară din nou, umbrele redevin lungi şi arată spre est.

Dacă studiați forma unei umbre, puteți spune umbra a ce este. De exemplu, dacă vă uitați la umbra unui copac, puteţi spune dacă copacul este mare şi rotund sau subţire şi înalt. Dacă vedeți umbra unui câine, veți şti că acel câine este undeva prin apropiere. Puteţi spune câteva cuvinte despre un lucru, privindu-i umbra. Priviţi la umbra mea de pe perete. (Amplasaţi lumina astfel încât audienţa să vă poată vedea umbra, dar nu şi pe dumneavoastră.) Puteţi spune că aceea/acela sunt eu? Puteți spune, cel mult că persoana respectivă se află în apropiere. Acum dacă sting lumina, umbra mea dispare. Dacă stăteam aici, unde nu mă puteați vedea, ați fi crezut că am dispărut şi eu. Dar dacă aprind din nou lumina, puteți vedea din nou umbra mea pe perete. Deci vei şti că sunt aici, chiar dacă nu mă puteți vedea. Dacă sting lumina şi o las stinsă un timp lung, lung, probabil că aţi uita de mine. (Veniţi din locul în care vă ascundeaţi şi continuaţi lecţia.)

Atunci când Isus a plecat de pe pământ şi a mers în Cer, El a ştiut că noi am putea uita de El dacă nu-L vom mai vedea. Deci ne-a lăsat un ritual care să ne aducă aminte cum era El. În noaptea dinainte de crucificare, Isus i-a întâlnit pe discipolii Lui. A luat nişte pâine şi a rupt-o în bucăţi, ca să arate felul în care trupul Lui va fi frânt pe cruce pentru noi. A luat și niște vin ca să arate cum va fi vărsat sângele Lui pentru păcatele noastre. Le-a dat pâine şi vin ucenicilor ca să mănânce şi să bea. El le-a spus lor şi nouă, să facem asta în amintirea Lui. De aceea sărbătorim și azi Cina Domnului. Toţi membrii bisericii iau parte la acest ritual şi sper că şi voi veţi participa, când veţi mai creşte. Cina este ca o umbră. Ne aminteşte că Isus este cu adevărat aici, chiar dacă noi nu-L putem vedea.

Deci, data viitoare când vă vedeţi umbra, observaţi cum vă urmează în orice loc. Umbra voastră vă poate ajuta să vă amintiţi că Isus este cu voi mereu.

 

Foto: www.gospellightminute.wordpress.com