Meniu Închide

Cina Domnului -un semn de aducere aminte

Idee generală: Rememorarea vieţii și morții lui Isus.

Obiecte: O baghetă de pâine și un pahar. (opţional)

Pasaj biblic: Luca 22:19

Astăzi vom vorbi despre două din cele mai importante lucruri din lume. Sper că vă veţi aminti de ele mult timp de-acum încolo.

Primul este unul din lucrurile de care aveţi nevoie ca să rămâneţi în viaţă. Puteţi să vă gândiţi la ceva de care aveţi obligatoriu nevoie ca să trăiţi?

Ce ziceţi de jucării? Sunt jucăriile cel mai important lucru din lume? Aţi muri fără jucării? Nu! Jucăriile nu sunt atât de importante.  E distractiv să le ai, dar nu mori fără ele. Nu sunt cel mai important lucru din lume.

Aveţi absolută nevoie de haine? Aţi muri daca n-aţi purta pantofi? Sigur că nu. Dar o pălărie? Aveți nevoie de o pălărie ca să trăiți? Nu! O pălărie s-ar putea să fie importantă din când în când, dar nu e unul din cele mai importante lucruri din lume. Hainele sunt, în fapt, importante, dar nu cele mai importante.

Ce spuneţi de mâncare? Avem nevoie de mâncare ca să trăim? Aţi muri fără mâncare? Da! Mâncarea este unul din cele mai importante lucruri pentru noi. Avem nevoie de mâncare ca să rămânem în viaţă.

Am adus astăzi niște hrană foarte simplă. (Arătați bagheta de pâine.) Toată lumea mănâncă pâine din când în când. Mâncăm şi alte feluri de mâncare, dar pâinea este foarte obişnuită. Este pentru fiecare din noi ceva obisnuit, nu-i aşa? Această pâine simbolizează hrana cea de toate zilele.

(Dacă folosiți și un pahar, adăugați şi următorul paragraf.)

Avem nevoie şi să mâncăm, şi să bem. Dacă nu am bea suficientă apă, am muri. (Arătați paharul, apoi pâinea.) Aceste lucruri simbolizează apa şi mâncarea de care avem nevoie ca să rămânem în viaţă.

Ce se întâmplă când nu mâncăm? Cum ne simţim? (Faceți o pauză pentru răspunsuri.) Înfometați! Aşa este, dacă nu mănânci o perioadă lungă de timp, devii flămând. Foamea ne aminteşte că trebuie să ne alimentăm.

Deci, nu uităm niciodată să mâncăm, nu-i aşa? S-ar putea să uităm pentru un timp, dar stomacul nu va întârzia să ne amintească de faptul că avem nevoie de mâncare.

Ce se întâmplă dacă uiţi să bei ceva pentru un timp? Cum te simţi? Însetat! Faptul de a-ţi fi sete îţi aminteşte să bei apă. (Arătați paharul.)

Deci, nu uităm niciodată să bem ceva, nu-i aşa? S-ar putea să uitâm din când în când, dar setea ne va aminti să bem ceva.

Hrana este unul din cele mai importante lucruri pentru noi -avem nevoie de ea, altfel, murim. Nu uităm să mâncăm, nu-i aşa? Ne este foame şi asta ne aminteşte cât de importantă este mâncarea pentru noi.

Acum, haideţi să vorbim despre un alt lucru foarte important. Nu este ca mâncarea, dar este, de asemenea, foarte important. Sau, El este foarte, foarte important.

Care este cea mai importantă persoană care a trăit pe pământ? El este mai important pentru noi decât oricine altcineva din toată lumea. Este mai important decât mama, tata, sau oricine altcineva la care v-aţi putea gândi. Cine este? (Faceți o pauză pentru răspunsuri.) Isus! Desigur.

Isus este singurul care ne poate salva de păcatele noastre. Dacă Isus n-ar fi trăit, nu ne-am numi azi Creştini. Dacă Isus n-ar fi trăit, sufletele noastre ar muri. Isus a venit să ne salveze pentru totdeauna, astfel, vom putea ajunge în Rai împreună cu El. Isus este cea mai importantă persoană care a trăit vreodată.

Fără mâncare, murim. Fără Isus, sufletele noastre mor. (Arătați pâinea.) Pentru ca trupurile noastre să rămână în viaţă, mâncarea este absolut necesară, dar Isus este singurul care ne poate da viaţă veşnică.

Corpurile noastre ne amintesc automat să mâncăm. Dar oare, ne amintesc inimile noatre să ne gândim la Isus? Nu, nu chiar. Sufletele noastre nu devin în mod automat înfometate după Isus. Uneori, uităm de El. Pot trece zile la rând fără să ne gândim la Isus.

Deci, avem nevoie de ceva care să ne amintească să rămânem aproape de Isus. Iată simbolul! (Ţineți bagheta de pâine din care luați o felie.) Credeţi că veţi mânca pâine săptămâna aceasta? (Aşteptaţi pentru răspuns.) Cel mai probabil. Majoritatea oamenilor mănâncă pâine în fiecare zi.

Săptămâna aceasta vom avea pâinea să ne amintească de Isus. Avem nevoie de Isus pentru viaţa veşnică. De fiecare dată când veiți mânca o felie de pâine în săptămâna care urmează, gândiți-vă la Isus şi rugați-L să vă ajute să rămâneți aproape de El.

Este trist că inimile noastre nu ne amintesc automat să rămânem aproape de Isus. Vom încerca să ne amintim, deci, prin această hrană.

(Folosiți paragraful următor în ziua celebrării Cinei Domnului.)

Știţi ce? Copiii nu sunt singurii care uită de Isus. Și adulţii au nevoie de un simbol care să le amintească. Isus a ştiut că oamenii vor avea nevoie, de aceea El ne-a spus să folosim pâinea şi vinul ca să ne amintim de El. La cină îi vedem pe oamenii din biserică luând pâine şi vin sau suc de struguri. Acestea le amintesc de faptul că Isus ne iartă păcatele. Cina Domnului aduce aceleaşi simboluri cu cele despre care am vorbit noi astăzi. Haideți ca săptămâna aceasta, să ne amintim, de ceea ce a făcut Isus pentru noi.

 

Foto: www.deviantart.net