Meniu Închide

Cine? Unde? Ce?

Materiale:

  • Trei cutii de carton
  • Hârtie
  • Pix
  • Cariocă
  • Diverse obiecte (De exemplu: o floare de plastic, o pungă cu fructe deshidratate, un carnețel, o jucărie pentru bebeluși, un pachet de biscuiți, un portmoneu, un set de chei, un burete etc.)

Decupați trei etichete din hârtie. Lipiți pe fiecare cutie câte o etichetă. Pe prima etichetă scrieți cuvântul “Cine?”, pe următoarea cuvântul “Unde?” iar pe ultima “Ce?”.

Pentru prima cutie, pregătiți cartonașe pe care scrieți următoarele cuvinte: “mama”, “tata”, “adolescent”, ”adolescentă”, “bebeluș”, “bunic”, “bunică”, “professor” și alte personaje posibile. Notați câte un personaj pe fiecare carton și asigurați-vă că numărul de cartonașe este egal cu numărul de participanți la joc. Așezați cartonașele în cutie.

Pentru a doua cutie, pregătiți cartonașe pe care să notați diferite locații posibile. (De exemplu: “acasă”, “școală”, “magazin”, “spital”, “restaurant”, “autobuz”, “parc” etc.)

În ultima cutie așezați obiectele.

Împărțiți grupul formând echipe. Fiecare participant alege un carton din cutia etichetată cu “Cine?”. Apoi, fiecare echipă alege un carton din cutia etichetată cu “Unde?” și un obiect din ultima cutie. Acordați echipelor zece minute pentru a pregăti o scenetă pornind de la informația de pe cartoanele alese și obiectul pe care l-au ales. Tema scenetei trebuie să fie dragostea pentru aproapele nostru.

Foto: www. farm1.staticflickr.com