Meniu Închide

Colajul aprecierilor

Timp: 45 minute

Materiale: câteva carioci, reviste, lipici și foarfeci. De asemenea, vei avea nevoie de câte o coală de hârtie glasată pentru fiecare persoană.

Prezentare

  1. Fă-le cunoscut tinerilor că vor avea ocazia să facă un colaj care să descrie calitățile fiecărui membru al grupului (aceste calități trebuie să se refere la trăsăturile de caracter – pozitive). Ei nu se vor opri în primul rând asupra a ceea ce fac sau sunt prietenii lor, ci, mai degrabă, asupra calităților ce țin de trăsăturile de caracter; de pildă: entuziasmul, întrajutorarea, compasiunea, etc.
  2. Lasă-i pe tineri câteva minute pentru a se gândi la trăsăturile caracteristice fiecărui membru al grupului.
  3. Distribuie revistele, foarfecele și lipiciul. Cere-le tinerilor să găsească cuvinte și imagini care să-l descrie pe fiecare membru al grupului.
  4. În timp ce membrii răsfoiesc revistele, scrie numele fiecărei persoane pe o coală de hârtie separată și expune hârtiile în fața lor.
  5. Instruiește fiecare persoană să ia cuvintele și imaginile care-i descriu pe prietenii lor și să le lipească pe planșa corespunzătoare.
  6. La sfârșit, dă colajul din mână în mână și cere fiecărui participant să-și explice contribuția adusă la întocmirea lui. Dăruiește fiecărui tânăr colajul care îl reprezintă.