Meniu Închide

Comori pământene

Idee generală: Nu deveni prea legat de comorile pământeşti!

Obiecte: Beteală, suficientă cât să ajungă câte o bucată la fiecare copil.

Pasaj biblic: Matei 6:19-21

Cine îmi poate spune ce este aceasta? (Arătați beteala şi aşteptați pentru răspuns.) Aşa este, e beteală. O putem vedea în special înainte şi în timpul Crăciunului.

La ce folosim de obicei beteala? Da, o punem în bradul de Crăciun. Cel puţin, cei mai mulţi dintre noi obişnuim să facem acest lucru. Nu toată lumea pune şi beteală în bradul de Crăciun, dar sunt sigură că aţi mai văzut aşa ceva.

Beteala arată foarte frumos într-un pom de Crăciun. Reflectă luminile şi pare să strălucească de una singură. Face bradul să pară bogat şi scump. Arată de parcă argintul ar sta să cadă din el. Dar este argint adevărat? Este beteala argint adevărat? Nu! Beteala nu este un metal prețios, e doar hârtie şi plastic puse laolaltă.

De fapt, această decoraţiune nu este prea rezistentă, nu-i aşa? Ce se întâmplă cu beteala atunci când  dezpodobim bradul, o păstrăm sau o aruncăm? De obicei o aruncăm. Este atât de ieftină şi uşoară, nu ca argintul adevărat. Beteala arată foarte drăguţ, atrage atenţia şi face ca bradul să arate bogat, dar nu prea valorează mult. Ne bucuram de ea cât este în pom, dar ştim că ea nu este prea rezistentă şi nu va dura în timp.

Această beteală ne aminteşte de multe lucruri pe care le putem observa în preajma Crăciunului. Multe decoraţiuni arată minunat. Uneori suntem foarte, foarte nerăbdători să ne primim jocurile şi jucăriile cadou. Ele sunt foarte frumoase şi preţioase în ochii noştri. Dar trebuie să ne amintim că nu vor dura. Sunt doar jucării, sunt comori pământeşti, cum le numește Biblia.

În Biblie, Isus vorbeşte despre comorile pământeşti. El spune că nu ar trebui să devenim prea legaţi de  comorile noastre pământeşti. Nu ar trebui să ne iubim prea mult jucăriile şi hainele. Acestea nu vor dura pentru totdeauna. Se vor deteriora, le vom folosi şi curând va trebui să le înlocuim. Isus ne îndeamnă să nu ne lipim inima de ele. Nu valorează prea mult.

În schimb, Isus ne spune că ar trebui să ne călăuzim inima spre lucrurile care valorează o eternitate. Ar trebui să ne gândim la Isus, la Dumnezeu şi la cer. Ar trebui să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru dragostea Lui, încercând să arătăm la rândul nostru dragoste. Ar trebui să  preţuim comoara dragostei lui Dumnezeu.

A ne aduna o comoară în cer nu înseamnă, însă, că de-acum nu ne mai putem bucura de frumuseţea Crăciunului, nu-i aşa? Sigur că nu. Probabil veţi primi nişte cadouri frumoase, bucuraţi-vă de ele.

Dar amintiţi-vă de faptul că ele nu durează mult. În schimb, Isus este veșnic. Aniversarea Lui o sărbătorim cu ocazia Crăciunului. Dragostea lui Isus este partea cea mai importantă din Sărbătoarea Crăciunului, este cu adevărat o comoară cerească.

Mi-ar plăcea să vă dau fiecăruia puţină beteală, luaţi-o cu voi acasă, vă va aminti de faptul că lucrurile de pe pământ sunt trecătoare.

Când familia voastră va despodobi bradul de Crăciun, mi-ar plăcea să luaţi puţină beteală şi s-o aruncaţi. Aruncând-o, vă veţi aminti de faptul că, comorile pământeşti dispar la un moment dat. Apoi, vă puteţi gândi la comoara cerească pe care o aveţi, mulţumindu-Le lui Dumnezeu şi Isus pentru dragostea ce ne-o poartă.

Foto: www.torange.us