Meniu Închide

Copilul lui Dumnezeu

Pasaj biblic: 1 Ioan 3:1

Idee generală: Dumnezeu este primul care îți poartă de grijă.

Obiecte: Nu trebuie să aduci nimic cu tine.

Opțiune

(Începe aici dacă folosești această lecție pentru ziua mamei.)

Poate cineva să-mi spună ce zi e astăzi? ( Fă o pauză pentru răspunsuri.) Da, s-ar putea să fi auzit până acum că azi e Ziua Mamei. E un timp special în care ne onorăm mamele și le mulțumim pentru tot ce fac pentru noi.

(Notă: Acest paragraf este facultativ.) Haideți să le ridicăm pe mamele noastre de pe scaune pentru un minut. Vă puteți găsi mama? S-ar putea să trebuiască să faceți cu mâna. ( Roagă-le pe mame să se așeze.)

Lecția

(Începe de aici dacă nu folosești lecția pentru Ziua Mamei.)

Astăzi vom vorbi despre părinți. Vom începe cu mamele. Câți dintre voi aveți o mamă? Nu toate familiile au mame, dar multe au.

Ce face mama voastră?(Fă o pauză pentru răspunsuri. Repetă răspunsurile copiilor. Încurajează-i cu întrebări, astfel încât să includă cât mai multe activități. Îndreaptă-le atenția spre acțiuni care au ca scop îngrijirea.) Prepară mama voastră mâncare pentru fiecare masă? Are mama voastră grijă de hainele voastre? Nu-i așa  că mama voastră transformă casa într-un loc cald și primitor? Te ajută cumpărându-ți mâncare și haine?

Unele familii nu au mame. ( Dacă copiii  fără mame sunt prezenți, adresează-le lor întrebările. Așteaptă pentru răspuns după fiecare întrebare.) Atunci, cine are grijă de mîncare? Cine are grijă de hainele tale? Cine cumpără haine și mâncare? Cine are grijă de tine?

E cineva aici care trebuie să-și gătească și să-și cumpere haine de unul singur? Sigur că nu! Cu toții aveți părinți sau un adult care să aibă grijă de voi.

Cine credeți că v-a dat mama și tatăl pe care-l aveți? Cine se asigură că e cineva care să aibă grijă de voi? Da, Dumnezeu!

Dumnezeu vi i-a dat pe părinți să aibă grijă de voi. Dumnezeu știe că copiii nu-și pot purta singuri de grijă.. Deci v-a dat părinți. Dumnezeu are grijă de voi prin părinții voștri.

De ce are Dumnezeu așa mare grijă de noi? Așa este, pentru că ne iubește. Biblia spune că Dumnezeu te iubește atât de mult încât te numește copilul lui. Și, de vreme ce ești copilul Lui, are mare grijă de tine.

Deci astăzi vrem să-I onorăm pe părinții noștri. Când mergem acasă, mulțumiți-le pentru dragostea și grija lor.

Apoi mulțumiți Domnului că v-a dat o mamă. Și mulțumiți-I mai ales că vă iubește și are grijă de voi, numindu-vă copiii Lui iubiți.