Meniu Închide

Copilul păcii

Don Richardson, împreună cu soţia lui erau misionari în Noua Guinee.

Tribul la care au mers punea la rang de virtute înşelătoria, trădarea și uciderea. Atunci când ei au vorbit membrilor tribului despre Isus Hristos şi vânzarea Lui de către Iuda, Iuda a fost cel apreciat şi aplaudat. Cum să prezinte Evanghelia lui Isus Hristos unui astfel de popor?

Într-o zi, tribul a fost atacat de către un alt trib. În astfel de situații, pacea se încheia în modul următor: se lua un copil din tribul învins – la întâmplare ales – şi se dădea pentru a fi crescut, cuiva din tribul învingător. Atât timp cât copilul trăia, cele două triburi trăiau în pace, unul cu altul. De data aceasta, copilul ales pentru a fi copilul păcii era tocmai copilul şefului de trib.

Astfel, Richardson s-a folosit de această ilustraţie pentru a vorbi despre Isus Hristos ca fiind Copilul Păcii între noi şi Tatăl. Atâta timp cât Copilul trăieşte (şi el va trăi veşnic) între noi şi Dumnezeu va fi pace.

Şeful tribului (cel care a trebuit să-și dea copilul) a înţeles mesajul și profunzimea lui şi apoi, restul tribului i-au urmat!

 

Foto: http://vandercar.net/peace-child-50-years/