Meniu Închide

Crenguțe de laudă (Ziua Floriilor)

Pasaj biblic: Coloseni 1:15

Idee generală: Isus este Rege

Obiecte: Crenguțe mici din tufișuri, cel puțin câte una pentru fiecare copil.(Notă: Această lecție poate fi folosită oricând, pentru Ziua Floriilor folosiți opțiunea 1.)

Opțiunea 1

“Poate cineva să-mi spună ce sărbătoare este astăzi? Da, este Ziua Floriilor ! Astăzi sărbătorim ceva special ce s-a întâmplat lui Isus când a trăit pe Pământ.

Opțiunea 2

“Astăzi vreau să vă spun o poveste adevărată. Este despre o întâmplare specială din viața lui Isus.

Continuă lecția

Când Isus era în viață, era un timp când toți oamenii erau entuziasmați de El. Îl numeau regele lor și căutau să-l onoreze. Deci au făcut ceva special pentru El, ceva ce nu făceau prea des. Au tăiat crengi din palmieri și le-au legănat înaintea lui Isus, în timp ce trecea.(Mimează în timp ce povestești) Ei strigau: “Binecuvântat este Regele lui Israel”

Oamenii erau foarte entuziasmați. Acesta era un obicei pe care nu-l respectau de obicei. Era păstrat pentru o ocazie specială. În felul acesta l-au onorat pe Isus ca rege el lor. (Mimează legănarea crengilor din nou) Onorați-l pe Rege!

M-am gândit să facem ceva similar astăzi. Acum nu avem crengi de palmier. Nu putem tăia crengi  ca să le legănăm ca israeliții de atunci. Dar avem multe crenguțe ca cele pe care vi le-am adus azi. Putem să le folosim pe acestea. (Împarte-le crenguțele.)

Ideea este să legănăm ceva, ca atunci când am flutura steaguri la o paradă. Crenguțele sunt un mod de a arăta cât suntem de entuziasmați de un Rege atât de minunat.

Uitați-vă puțin la crenguța voastră. Cine le-a făcut pe toate? Cine a creat toate crenguțele, copacii, chiar și palmierii! Isus i-a făcut! Oamenii nu pot face tufișuri și copaci; doar Isus poate. Isus este Rege! Cine a dat viață tuturor lucrurilor? Cine ne-a dat viață?( Fă o pauză pentru răspuns.) Desigur! Doar Isus ne poate da viață.

Cine stăpânește peste toată lumea creată? Cine stăpânește peste toți oamenii, peste orice fel de regi sau președinți sau prim-miniștri? Isus! Isus este adevăratul Rege peste toată lumea.

Legănarea acestor crengi era un mod special de a-L onora pe Isus acum mult timp, și acum este și modul nostru special de a-L onora.(Cheamă-i pe copii să repetați același scenariu- fiecare copil legănând o crenguță, spunând “Isus este Rege” )

Nu e un lucru pe care-l facem în fiecare zi, nu-i așa?  Dar Isus nu este un Rege obișnuit. Nimic nu e imposibil pentru El, Isus este Rege peste întreaga lume. Deci merită să facem ceva neobișnuit pentru Regele nostru.

Opțiunea 1

(Include acest paragraf doar pentru Ziua Floriilor)

În timpul acestui serviciu s-ar putea să–i auziți pe oameni  legănând crenguțe de palmier. Ori s-ar putea să-i auzi cântând. Când îi vei auzi, să-i asculți cu atenție. Când vei auzi de frunze de palmier, vei auzi și cuvântul “rege”. La asta ne gândim astăzi: “Isus este Rege!”

Photo: http://www.trifirekids.org/blog/jesus-enters-jerusalem-a-palm-sunday-activity/8