Meniu Închide

Creștinul nou

Toată lumea s-a bucurat când Paul a devenit creștin. El fusese timp de mai multe luni subiectul rugăciunilor multor credincioși din cadrul comunității creștine din colegiu. Paul era un tânăr fermecător, deosebit de prietenos și cu o inimă mare. Marele lui defect? Era un afemeiat notoriu. De nenumărate ori, în fiecare săptămână dată de sus, Paul putea fi văzut trăgând sforile pe lângă o nouă studentă. Succesul de care se bucura nu se datora doar înfățișării sale foarte plăcute, ci și personalității sale deosebite. Majoritatea fetelor, chiar și cele care îi cunoșteau reputația, cedau avansurilor lui și sfârșeau petrecându-și noaptea în apartamentul acestuia. Nesimțindu-se deloc amenințat de creștini, Paul se purta foarte prietenos cu aceștia, reușind să-i abată pe mulți din clubul creștin al campusului.

Datorită mărturiei deschise a studenților și a unui șir de întâmplări semnificative, spre surprinderea multora, Paul a devenit creștin. În prima lui mărturie, a mulțumit celor ce l-au ajutat și s-au rugat pentru el cu atâta perseverență. Le-a povestit că înainte să-i întâlnească pe ei, n-a mai avut niciodată contact cu mesajul creștin și le-a mulțumit că i-au deschis ochii pentru Evanghelie. Totuși, această surpriză deosebită a fost urmată de șoc și disperare din partea noilor frați și surori în Cristos ai lui Paul: el își continua stilul de viață ușuratic, întâlnindu-se și culcându-se cu cât de multe fete putea. Liniile de telefon și șoaptele îngrijorate transmiteau mesaje de dezamăgire și un pic cam multă bârfă. Ce ar trebui făcut cu Paul?

În cele din urmă, după multe săptămâni în care Paul și-a continuat flirturile, un prieten creștin l-a luat de-o parte și l-a confruntat cu păcatul din viața lui. Uimit peste măsură, Paul a sărit în picioare, având fața roșie de rușine. După ce s-a calmat, a spus: “Toți știați că eu nu am fost crescut în biserică. Creștinismul este foarte nou și ciudat pentru mine. De ce ați așteptat cu toții atât de mult pentru a-mi spune că modul meu de viață este greșit?”

Întrebări pentru discutie:

  1. Este îndreptățită întrebarea lui Paul?
  2. Care este responsabilitatea bisericii în ceea ce-i privește pe noii convertiți?
  3. Vi s-a întâmplat vreodată să aveți o problemă legată de moralitate și să fiți confruntați cu ea, chiar și atunci când nu știați că greșiți? Cum v-ați simțit când ați fost trași la răspundere?
  4. Ce ar trebui să învețe credincioșii din această întâmplare adevărată?
  5. Care este sfatul excelent pe care îl conține 1 Corinteni 6:18-20 pentru Paul?

Subiecte posibile:

Disciplinarea, noii convertiți, confruntarea păcatului