Meniu Închide

Cu blândețe și delicatețe

Pasaj biblic: Efeseni 4:2

Idee generală: Ar trebui să încercăm  în mod conștient  să fim modești și blânzi.

Obiect: Un  flacon de cremă de mâini.

“Îmi poate spune cineva ce este acesta? (Arată-le copiilor loțiunea de mâini și așteaptă pentru răspuns) Așa este, e o cremă de mâini; o folosesc mult în timpul iernii, cred că mulți oameni fac la fel. Pielea noastră devine foarte uscată, atunci punem cremă ca ea să devină din nou frumoasă și fină.

Uneori, când vă jucați afară în frig, mâinile și obrajii voștri devin foarte uscați, crăpați și aspri. Atunci trebuie să puneți niște cremă pe mâini sau obraji ca să-i faceți din nou drăguți și fini.

Câți dintre voi ați avut vreodată mâini sau obraji crăpați? Obrajii crăpați pot deveni chiar dureroși. (Încuviințează și așteaptă pentru răspuns)

Nimănui nu-i place ca obrajii și mâinile să fie uscate și aspre. Deci punem puțină loțiune ( pune puțină loțiune pe mîini; continuă să vorbești în timp ce întinzi  crema)

E și altă parte din noi care ar trebui să fie fină, blândă și delicată în loc să fie aspră și dură. Personalitatea noastră- felul în care ne purtăm și ceea ce spunem- ar trebui să fie fin, gingaș și blând. În Biblie Dumnezeu ne spune să fim blânzi.

Cum poți fi blând cu oamenii? ( Așteaptă pentru răspunsul copiilor. Repetă răspunsurile copiilor.  S-ar putea să fie nevoie să-i mai îndemni cu alte întrebări. Când vă jucați cu cineva, faceți pe șefii, sau vă jucați frumos împreună? Țineți jucăriile doar pentru voi, sau le împărțiți? Vă băgați în față când trebuie să așteptați la rând, sau aveți răbdare? Țipi la oameni, sau le vorbești frumos? Le spui oamenilor lucruri rele, sau găsești lucruri frumoase?  Necăjești copiii mai mici decât tine, sau îi ajuți?

Ai prins ideea; sunt multe feluri în care poți fi blând.. Dar nu este întotdeauna ușor, nu-i așa? Nu! Uneori am prefera să nu împărțim, sau am prefera să facem pe șefii; uneori este greu să fii bland.

Dar Dumnezeu ne spune să fim blânzi, deci ar trebui să ne străduim cu adevărat să vorbim și să ne comportăm cu blândețe. Ar trebui să ținem acele cuvinte și acțiuni aspre sub control.

(Arată-le din nou copiilor crema) A încerca să fim blânzi seamănă cu modul în care avem grijă ca obrajii și mâinile noastre să nu fie aspre. E nevoie de ceva muncă. Trebuie să îți amintești să folosești crema în fiecare zi. Fac asta aproape în fiecare zi în timpul iernii.”

Alternativă

(Dacă nu sunt prea mulți copii în față, poți include și acest paragraf )

V-ar plăcea puțină cremă? ( Arată-le flaconul și așteaptă pentru răspuns) Vă voi da fiecăruia dacă îmi întindeți palmele. Puteți să o întindeți pe piele în timp ce vă întoarceți la locurile voastre. ( Pune cremă în palmele fiecărui copil, continuă să vorbești în timp ce faci asta.)

Continuă lecția!

Poți încerca să faci asta în această săptămână. Folosește puțină cremă pentru obrajii și mâinile tale în fiecare zi pentru a-i păstra fini. Astfel, amintește-ți mereu să fii bland în acțiunile și cuvintele tale. Dumnezeu vrea să fim niște oameni blânzi.

Photo: http://thinkgreenlovepurple.blogspot.ro/2011/12/diy-hand-cream-gift-idea-2.html