Meniu Închide

Cu harta în mână

Subiect: Călăuzirea

Materiale necesare: Câte o hartă la fiecare grup de 2 până la 5 persoane. (Hărţile trebuie să fie identice).

Desfăşurarea lecţiei:

În cazul în care este vorba de un grup foarte mare, puteți forma echipe de 6 până la 12 persoane. Oferiți  fiecărui grup câte o hartă a oraşului şi explicați-le că vor trebui să identifice şi să încercuiască pe aceste hărţi locaţia bisericii voastre şi zona în care este plasată locuinţa fiecărui membru din grup. Ei vor trebui totodată să stabilească pentru fiecare în parte cel mai scurt traseu până la biserică şi înapoi, iar în final să adune toţi aceşti kilometri. După ce calculele au fost făcute, dezbateţi care grup are de străbătut ruta cea mai lungă, cea mai scurtă etc.

Hărţile ne ajută să găsim drumul. Ele ne dau direcţia corectă şi perspectiva. E adevărat, uneori preferăm în viaţă să navigăm de capul nostru, fără nici o direcţie sigură şi fără nici un scop. Dar nu este nici pe departe alegerea cea mai bună, dimpotrivă, făcând astfel vom ajunge într-o fundătură din care greu vom mai putea ieşi. Deschideţi Biblia! În călătoria pe acest pământ este tot atât de necesară cât este de necesară o hartă în navigaţie.

Text biblic: 2 Timotei 3:16; Psalmul 119:133

Discuţii posibile:

  • Ai călătorit vreodată cu un şofer care s-a rătăcit pentru că nu a avut o hartă sau nu a fost dispus să o consulte?
  • Câţi ani poţi folosi o hartă, fie că este vorba de una turistică, urbană etc., înainte ca aceasta să nu mai fie actuală?
  • Ce fel de hartă este Biblia?
  • Cum poţi avea încredere într-o hartă ca Biblia?
  • Ce lucruri din Biblie care au legătură directă cu viaţa ta îţi par într-un fel depăşite şi te fac să te întrebi dacă nu cumva Biblia este o hartă puţin retrogradă?

Foto: www.ro.wikipedia.org