Meniu Închide

Cum mă pot proteja de BTS?

Există o singură cale prin care te poți proteja de BTS – abstinența până la căsătorie. Atât creștinii, cât și laicii sunt de acord în această privință: abstinența înainte de căsătorie și fidelitatea în căsnicie sunt singurele metode prin care te poți proteja de BTS-uri. Chiar dacă numai unul dintre parteneri, fie bărbatul, fie femeia, nu este monogam sau a avut relații sexuale în trecut cu alte persone, siguranța nu mai este garantată.

CDC admite că monogamia este cea mai eficientă metodă de a preîntâmpina bolile cu transmitere sexuală. Un raport realizat de clinicile de planificare familială Planed Parenthood afirmă că: „Abstinența și monogamia vor fi în continuare cele mai eficiente metode de prevenție a infecției cu HPV.” Singurele indicații pe care le dă statul privind educația pentru abstinență se referă la faptul că elevii trebuie învățați că abstinența este singura metodă care previne întru totul sarcinile în afara căsătoriei și BTS-urile.”

Hai să privim ce ne învață Dumnezeu în Cuvântul Său.

Vă amintiți Proverbe 5:18-19? „Izvorul tău să fie binecuvântat, și bucură-te de nevasta tinereții tale. Cerboaică iubită, căprioară plăcută: fii îmbătat tot timpul de drăgălășiile ei, fii îndrăgostit necurmat de dragostea ei!”.

Bărbatul căruia îi sunt adresate aceste cuvinte are libertate deplină de a se bucura de beneficiile unei relații sexuale. El nu are nicio reținere. El este satisfăcut și „îndrăgostit”, nu neliniștit sau îngrijorat de riscuri. Cine este partenera sa? Soția , nu o fată oarecare pe care a întâlnit-o la o petrecere sau o prietenă despre ale cărei experiențe sexuale nu știe nimic. El este total scutit de riscul contactării unei boli sau apariției unei sarcini în afara căsătoriei pentru că partenera sa este și soția sa.

1 Corinteni 6:13 ne avertizează că „trupul nu este făcut pentru curvie.” Când depășești limitele de protecție stabilite de Dumnezeu prin căsătorie și alegi să întreții relații sexuale cu mai mult de un partener, în acel moment organismul tău nu funcționează conform scopului stabilit de Dumnezeu, iar riscurile sunt extrem de mari.

Imaginează-ți două scenarii:

  1. Ashley și Aaron sunt împreună de 3 luni. În seara balului, Aaron o convinge pe Ashley să aibă relații sexual pe bancheta din spate a limuzinei pe care a închiriat-o. După acest moment, pe Ashley au năpădit-o sentimentele de vinovăție și s-a despărțit de Aaron. Câteva luni mai târziu, Ashley începe să simtă niște dureri puternice în abdomen și are dereglări de ciclu. Îl sună pe Aaron să-l întrebe dacă a fost vreodată diagnosticat cu BTS. El a mărturisit că înainte de Ashley, a făcut sex cu încât patru persoane și a refuzat să-și facă analizele. Lui Ashley îi este mult prea rușine să-i spună mamei despre simptomele ei și se teme că cineva ar putea afla dacă se duce la cabinetul medical de la școală pentru a se testa pentru BTS. Ashley a avut relații sexual o singură dată, iar acum a rămas cu teama constant că ar putea suferi de o boală incurabilă.
  2. Jacqueline și Mark s-au îndrăgostit în ultimul an de liceu. Amândoi doreau să fie cât mai apropiați unul de celălalt, dar s-au hotărât să nu aibă relații sexuale până la căsătorie. Amândoi erau virgini. În noapte nunții, au avut prima lor relație sexuală fără nicio teamă de infecție. Acum ei sunt liberi să facă sex oricând și nu trebuie să-și facă griji că ar putea contacta o boală cu transmitere sexuală.

Dumnezeu nu-ți cere abstiență până la căsătorie doar de dragul de a-ți interzice un lucru sau de a-ți strica distracția. În contextul căsniciei, ești liber să te bucuri de sex, fără frica de boală. Singura metodă de a preîntâmpina BTS-urile este să înțelegi și să trăiești planul lui Dumnezeu pentru viața ta sexuală.