Meniu Închide

Curățit în sângele Său

Obiecte: O tablă mică, un burete de şters.

Pasaj biblic: Isaia 55:7 “Să se lase cel rău de calea lui, şi omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru care nu oboseşte iertând.”

Idee generală: Dumnezeu ne iartă şi uită păcatele noastre.

Sunt destul de sigur/sigură că fiecare sală de clasă dintr-o şcoală are o tablă. Știu că profesorilor le place să o folosească pentru că este foarte uşor să o cureţi după ce ai terminat lecţia. Profesorul scrie întrebările pe tablă şi după ce aţi răspuns o poate curăţa. Apoi, poate folosi aceeaşi tablă pentru o altă lecţie.

Priviţi, voi scrie pe tablă. Haideţi să scriem cuvântul “carte”. (Scrieţi cuvântul cu litere mari.) Acum aş vrea ca unul din voi să veniţi aici şi să ştergeţi cuvântul. (Un copil care se oferă va veni în faţă să şteargă cuvântul.) Vedeţi ce se întâmplă? Tabla este din nou curată şi foarte curând vom uita ce a fost scris pe ea. Nu mai putem vedea cuvântul care a fost șters.

Ceva asemănător se petrece şi atunci când Dumnezeu ne iartă pentru păcatele noastre.

Toți suntem păcătoşi şi facem lucruri rele. Lui Dumnezeu nu-I plac lucrurile rele pe care le facem și ne poate pedepsi. Însă dacă-L iubim pe Isus, Dumnezeu curăță inimile noastre aşa cum am şterge o tablă. Când spunem: ”Îmi pare rău”, şi-L rugăm pe Dumnezeu să ne ierte de păcatele noastre în numele lui Isus, atunci El ne iartă şi uită toate lucrurile rele pe care le-am făcut. Dumnezeu curăță inimile noastre. El şterge păcatul nostru. Nu este minunat?

Haideţi să încercăm să ne păstrăm vieţile la fel de curate ca şi tabla care abia a fost curăţată. Dacă păcătuim, trebuie să ne amintim de faptul că Dumnezeu ne curăţă inimile atunci când îi cerem iertare. El ne spală inimile cu sângele domnului Isus și ne iartă toate greşelile.

 

Foto: wikimedia.org