Meniu Închide

Cursa cu trei sau mai multe picioare

Materiale:

  • Material textil (asemănător unor eșarfe) pentru a lega picioarele

Formați două echipe cu număr egal de participanți la joc. Cursa începe cu o pereche din fiecare echipă. Pentru început, cei doi trebuie să stea umăr lângă umăr, iar picioarele care sunt unul lângă celălalt se leagă astfel încât să formeze „un singur picior”- va urma o cursă cu „trei picioare”. La momentul startului cei doi trebuie să se deplaseze până la un punct prestabilit și să revină la echipa lor. În continuare, perechii i se mai adaugă un alt jucător care își leagă piciorul de piciorul unuia dintre cei doi- va urma o cursă cu „patru picioare”. Jocul continuă până când întrega echipă parcurge împreună cursa.

Dacă doriți, puteți discuta despre importanța fiecăruia în trupul lui Cristos. 1Corinteni 12:12 vorbește despre trupul lui Cristos care este format din mai multe mădulare. Până la finalul cursei, fiecare echipă reprezintă un singur trup format din mai multe părți, fiecare având importanța sa. În cadrul acestei curse, calitățile personale sunt mai puțin importante. În schimb, este importantă abilitatea de a lucra în echipă iar echipa câștigă datorită efortului tuturor celor care o formează.

Notă: Jocul poate fi simplificat, formând perechi în cadrul fiecărei echipe. Pe rând, fiecare pereche va parcurge traseul. Se joacă sub formă de ștafetă, echipa câștigătoare va fi cea care va reuși să parcurgă traseul în timpul cel mai scurt. 

 

Foto: www.wikimedia.org