Doar pentru amuzamentul vostru sau pentru a demonstra valoarea muncii în echipă, puteți folosi această variantă a cursei de trei picioare, în special dacă dețineți un spațiu larg, iar grupul de tineri este mai mare. Împarte-i pe tineri în grupe de câte 8 (de fapt numărul nu este important atâta timp cât grupele sunt egale).
Plasează 5 tineri într-o parte a spațiului de joc, iar pe ceilalți trei din echipă, în partea opusă. Din partea cu cinci tineri, doi dintre ei pornesc o cursă tradițională de trei picioare. (Glezna dreaptă a unuia este legată de glezna stângă a celuilalt, astfel încât cele două picioare să fie nevoite să pășească tot timpul împreună.)
Când cei doi ajung de partea cealaltă, se mai adaugă un membru al cărui gleznă va fi legată, se opresc și se întorc înapoi. La fiecare capăt al cursei lor un nou membru se adaugă, până când toți cei opt au gleznele legate și aleargă împreună ultima cursă. Primii care trec linia de sosire câștigă. Adevărata distracție constă în a-i urmări când încearcă să se întoarcă, dar nu le spune aceasta.
Pentru un și mai mare amuzament folosește în loc de sfori toartele unor pungi de plastic și adaugă această regulă: dacă o legătură se rupe, ei trebuie să se oprească și fie să se relege, fie să înlocuiască legătura ruptă. Chiar dacă nu ai specificat că aceasta este o cursă de alergat în picioare, participanții nu au voie să se lase în genunchi, trăgându-se de mâini în față.