Meniu Închide

Cursa saltelelor

Acest eveniment oferă ocazia de a-i pune pe tineri într-o situație deosebită prin care să experimenteze sentimente de unicitate, de ce înseamnă să mergi împotriva curentului.

Împarte grupul de tineri în echipe de câte 8-10 participanți. Fiecare grup va avea o saltea (se pot folosi si folii de izoprene) alocată si un număr (de preferat lipit pe spatele fiecărui participant).

Fiecare echipă primeste un itinerar tipărit pe hartie in ordinea în care trebuie parcurs. Pregăteste în prealabil, 5, maxim 6 locații undeva in oras, locații la care fiecare echipă trebuie să ajungă, purtând salteaua deasupra capului.

Pe tot parcursul drumului, echipa trebuie să se deplaseze (doar umblând – fără mijloace de transport în comun, biciclete, masini…) cu salteaua deasupra capului.

De asemenea, unul sau doi dintre lideri vor fi „vânătorii” desemnați care pe parcursul evenimentului se deplaseaza prin zona si vânează echipele. (dacă au si o cameră video e si mai benefic pentru a putea mai apoi sa readuci înaintea lor acest eveniment).

Dacă echipa vede vânătorii la o distan?ă mai mică de 100 de metri, trebuie să pună repede salteaua jos (acolo unde sunt – trotuar, drum…) si toți membri echipei trebuie să sară pe spate cu picioarele în sus. Dacă vânătorii prind echipa la distan?ă mai mică de 100 de metri acestia pot penaliza echipa cu 2 minute de timeout pe saltea, sărind în picioare pe ea.

La fiecare dintre destinațiile definite, va fi alocat un lider care marchează pe hartia cu indica?iile primite de fiecare grupă confirmarea că a trecut pe acolo.

Toate echipele pleacă deodată. Câstigă echipa care ajunge prima înapoi la locul de plecare.

Atenție ca traseul să fie echitabil pentru fiecare echipă.

La sfârsitul traseului, când toate echipele s-au întors, poți să aranjezi o masă pentru tineri, sau snacks, si poți discuta pe marginea câtorva întrebări care să țintească spre experiența lor, spre sentimentele încercate atunci când se „trânteau” pe saltea în mijlocul străzii sau ce reacții au văzut în trecători.

De aici poți lansa o lecție pe ce înseamnă să fii altfel în lumea aceasta, cum te privesc oamenii sau cum se traduc astăzi cuvintele lui Cristos din Ioan 17:11-17 „ei sunt în lume dar ei nu sunt din lume după cum Eu nu sunt din lume.”

sau Matei 10:16/Luca 10:3 – ca niste oi în mijlocul lupilor…

Câteva variațiuni:

  • Fiecare destinație poate fi prezentată sub forma unei „ghicitori/saradă” pe care tinerii din echipă trebuie să o descopere pentru a putea ajunge acolo.
  • Poți aloca un buget simbolic fiecărei echipe (50 lei) suma maximă pe care o pot cheltui pentru a cumpăra ceva cât mai voluminos (demonstrabil prin bon de casă!)
  • De asemenea poți defini o listă de lucruri pe care echipa să le colecteze pe parcursul aventurii…