Meniu Închide

Dacă folosim prezervativul, nu ne protejăm?

Această generație ne spune că prezervativul este sinonim cu sexul protejat și acest sex protejat te eliberează și îți oferă posibilitatea de a te bucura de sex, fără a fi supus vreunui risc. Minciună!

În urmă cu câțiva ani, cei care promovau sexul protejat au introdus o schimbare subtilă mesajului lor. Astăzi, în loc să promoveze „sexul protejat”, susținătorii prezervativului îi încurajează pe tineri să facă „sex mai protejat”. De ce a apărut această schimbare? Pentru că dacă ne uităm la statistici putem vedea că prezervativele nu ne protejează. Cu toate că folosești prezervativul, nu ești ferit/ă de BTS. Cu toate că folosești prezervativul, nu ești ferită de o sarcină. Niciun prezervativ nu te va proteja vreodată de capcanele mentale și emoționale ale sexului în afara  cadrului stabilit de Dumnezeu.

Prezervativele și BTS-urile

Științific vorbind, este imposibil să „folosești prezervativul și să fii protejat.” Așadar, este mai bine să spunem „folosește prezervativul și vei fi pândit de mai puține pericole” (citate extrase dintr-o conversație cu doctorul Robert Redfield, expert în SIDA). Prezervativele oferă protecție împotriva câtorva BTS-uri, mai exact, prin folosirea prezervativului poți fi protejat de 5 din 25 BTS-uri principale. În acest sens, reducerea riscului de infectare cu HIV este cea mai semnificativă. Cercetătorii spun că prin folosirea prezervativului se reduce riscul de transmitere a virusului HIV cu până la 85-87%. În cazul gonoreei și a chlamydiei, riscul de transmitere scade cu 50%. Ai putea rămâne impresionat de aceste statistici, dar gândește-te doar la riscul enorm pe care susținătorii sexului te încurajează să ți-l asumi. Nu există niciun leac împotriva virusului HIV, iar în cele din urmă, infecția duce la moarte. Chiar dacă folosești tot timpul prezervativul, tot mai ai 15% șanse de a fi infectat în cazul în care partenerul este purtătorul acestui virus. Cât despre gonoree și chlamydia, ai 50% șanse să fii infectat. Printre efectele pe termen lung ale acestori BTS-uri se numără sterilitatea. Mulți bărbați și femei infectați cu aceste două tipuri de BTS nu prezintă simptome și pot transmite boala partenerilor de sex. Chiar și atunci când folosești prezervativul tot timpul poți fi infectat, iar acest lucru poate să-ți afecteze capacitatea de a face copii.

Dacă prezervativul oferă protecție parțială împotriva virusului HIV, gonoreei și chlamydiei, în cazul multor alte BTS-uri, gradul de protecție este 0. În mare parte, prezervativul nu reduce BTS-urile pentru că majoritatea sunt virusuri și pot fi transmise prin părți ale corpului care nu sunt protejate de un prezervativ.

Un astfel de exemplu este HPV. HPV este cea mai importantă BTS. 50% dintre persoanele active sexual sunt sau au fost infectate cu HPV. Șansele de a avea un partener infectat sunt foarte mari. Având în vedere că HPV este un virus, acesta se dezvoltă în medii umede și se transmite foarte ușor.

Susținătorii sexului mai protejat îi încurajează pe tineri să întrețină relații sexuale protejate. Problema este că prezervativul nu te protejează în totalitate de BTS, iar consecințele pot fi devastatoare. În mod cert, sexul protejat prin prezervativ nu te protejează. De fapt, nici măcar nu e nevoie să ai o relație sexuală pentru a fi infectat cu anumite tipuri de BTS.

Institutul Național de Sănătate din SUA este una dintre cele mai mari organizații de cercetare medicală. Această organizație menționează că „activitatea sexuală non-penetrativă” sau atingerile intime este „o cale plauzibilă de transmitere [a virusului HPV sau a multor alte virusuri] la virgini.” Atingerea e suficientă! De ce? HPV și alte BTS-uri virale se transmit prin umezeala de la baza penisului și a vaginului. Aceste zone nu pot fi acoperite cu un prezervativ. Dacă vrei să folosești prezervativul și să faci „sex protejat”, prezervativul tău ar trebui să se asemene cu un costum de scafandru.

Acesta este motivul pentru care Institutul Național de Sănătate a menționat faptul că „numărul infectărilor cu HPV nu a scăzut odată cu folosirea prezervativului”. Pe ambalajul prezervativelor nu va scrie niciodată acest lucru.

Conform studiilor, chiar și atunci când partenerii folosesc prezervativ de fiecare dată, o femeie care a avut o relație sexuală cu un bărbat infectat cu BTS are 37.8% șanse de a fi infectată. Adevăratul risc s-ar putea să fie și mai mare. Recent, o universitate a făcut un studiu pe femeile și bărbații din campus care erau infectați cu HPV. Persoanele care aveau HPV și nu au folosit prezervativul, în decurs de trei acte sexuale, au transmis virusul la 44% din parteneri. Dacă ar fi fost vorba de SIDA, prezervativul ar fi redus acest risc la 4% (o veste bună atâta vreme cât nu te afli printre cei 4%). În cazul persoanelor care au folosit prezervativul, 42% din partenerii acestora au fost infectați, ceea ce înseamnă că prezervativul a redus riscul de infecție doar cu două procente. Oare de ce marja este atât de mică? Pentru că prezervativul nu acoperă zona de unde se  transmite virusul.

Prezervativul și sarcina

Prezervativele nu te protejează în totalitate de BTS, dar cel puțin elimină riscul unei sarcini nedorite, nu-i așa? Greșit.

O femeie obișnuită poate rămâne însărcinată în 8 zile din fiecare lună, ceea ce ar însemna 96 de zile pe an. În momentul în care statul american a obligat companiile producătoare de prezervative să calculeze rata de eșec a produsului lor, acestea au aflat că în cazul unei femei obișnuite (20-24 de ani) care folosea tot timpul prezervativul în actul sexual, rata de eșec era de 31%. Cu alte cuvinte, acest lucru înseamnă că la fiecare 10 tineri care fac sex folosind prezervativul, 3 dintre aceștia vor experimenta această rată de eșec, ceea ce ar crește riscul unei sarcini neplanificate.

În 8 zile din lună (96 zile pe an) femeile au posibilitatea de a rămâne însărcinate. Doar femeile pot rămâne însărcinate. Cu toate acestea BTS-urile pot fi contactate 365 zile pe an. Femeile și bărbații prezintă același risc. Dacă prezervativul are o rată de eșec în cazul sarcinilor de 31% în 96 de zile, care ar fi rata BTS-urilor în 365 de zile? Începi să te simți ca și cum cineva te-ar fi prostit?

Purul adevăr

Știai că Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară din SUA refuză certificarea prezervativelor? De ce? Pentru că rata de eșec depășește limitele normale. O altă agenție guvernamentală, CDC afirmă că abstinența este cea mai sigură modalitate de a preveni BTS-urile. A doua modalitate ar fi monogamia mutuală cu un partener neinfectat – aceasta poartă numele de căsnicie.

Lumea ne învață că sexul protejat ne conduce spre libertate. Singura problemă este că sexul protejat nu te protejează. Cu siguranță există o diferență foarte clară între sexul protejat și sexul mai protejat. Prezervativele dau iluzia siguranței fără a reduce riscurile semnificativ. Nu există pe piață niciun prezervativ care să te protejeze de efectele sexului asupra trupului, minții și inimii. Prin faptul că Dumnezeu a rânduit sexul exclusiv în cadrul căsniciei, El a dorit să ne ofere adevărata protecție. Numai planul lui Dumnezeu cu privire la viața ta sexuală îți poate oferi protecție 100%.

Foto: openwalls.com