Contraceptivele orale, cunoscute și sub numele de „anticoncepționale”, au apărut în peisajul cultural în anii ’60 și au devenit un simbol al revoluției sexuale care reclama „dragostea liberă” și încetarea restricțiilor legate de comportamentul sexual. După mai bine de 50 de ani, înțelegem că sexul nu înseamnă libertate. Acele pilule minuscule, care au început totul, protejează prea puțin milioanele de femei de consecințele alegerilor sexuale.
Anticoncepționalele nu te protejează de bolile cu transmitere sexuală. Pilula nu face nimic să acopere acele părți ale corpului tău prin care se transmit BTS-urile. Există 25 de BTS-uri frecvente care afectează 19 milioane de americani anual, iar pilula nu face nimic împotriva unei eventuale infecții. Sexul protejat este ultimul lucru la care mă gândesc când aud aceste lucruri.
Cum rămâne cu o posibilitatea de a rămâne însărcinată? Până și companiile farmaceutice care produc anticoncepționale recunosc faptul că acestea nu au o eficacitate de 100%. Există posibilitatea de a rămâne însărcinată chiar și atunci când îți iei pilulele corect în fiecare zi. Dacă îți scapă o zi sau uiți să iei pilula pentru câteva ore, nivelul tău de hormoni se poate schimba, organismul ar putea intra în etapa de ovulație eliberând un ovul care mai apoi poate fi fecundat. Tinerele sunt cele mai predispuse la sarcini pentru că organele lor de reproducere sunt foarte sănătoase. Conform unui studiu, rata de eșec a anticoncepționalelor este de 13% în cazul adolescentelor. În alte cuvinte, 13 din 100 de fete care întrețin relații sexuale în timp ce iau anticoncepționale vor rămâne însărcinate neplanificat. Anticoncepționalele ne protejează într-o oarecare măsură de sarcini nedorite, dar acest lucru nu este garantat.
Prin urmare, nicio pilulă nu te poate proteja de:
- BTS-uri;
- O inimă zdrobită;
- Schimbările mintale de la nivelul creierului care rezultă în urma relațiilor sexuale imorale;
- Vina și rușinea care caracterizează sexul în afara căsătoriei.
Kelly știe foarte bine acest lucru. Ea a dorit să păstreze sexul pentru căsătorie, dar în momentul în care relația cu prietenul ei, Tyler, a devenit serioasă, și-a făcut o programare la doctor pentru a discuta opțiunile pe care le are. Doctorul i-a sugerat să ia anticoncepționale și Kelly a acceptat „pentru orice eventualitate”. Kelly și Tyler și-au început viața sexuală. Kelly se simțea ușurată că nu trebuie să-și facă griji de o eventuală sarcină sau boală. Credea că făcea „sex protejat”. Trei luni mai târziu, analizele lui Kelly au indicat prezența unei BTS. În acel moment, a fost cuprinsă de furie, rușine și stânjeneală. După câteva luni, s-a despărțit de Tyler. Ea credea că făcuse tot posibilul pentru a se proteja, dar anticoncepționalele nu o protejaseră de BTS și de durerea resimțită atunci când a experimentat frângerea legăturii sexuale cu Tyler. Un an mai târziu, Kelly încă se mai întreabă când inima ei va fi complet vindecată.
Nici prezervativele, nici anticoncepționalele nu te pot proteja de numeroasele consecințe ale sexului ilicit. Sexul protejat are loc doar între doi oameni care se angajează să aibă o relație sexuală monogamă pentru tot restul vieții.
Photo: http://www.modista.ro/category/intim/page/48