Meniu Închide

Dacă sexul este atât de frumos, de ce ar fi un lucru greșit?

Într-adevăr, sexul este un lucru frumos, primit în dar de la un Dumnezeu iubitor. Iacov 1:17  spune că „orice ni se dă bun și orice dar desăvârșit este de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare.”

Dumnezeu a creat sexul. Prin aceasta, El a dorit să creeze o frumoasă manifestare a dragostei și intimității care este liantul care ține un cuplu împreună toată viața, dar nu toate experiențele sexuale sunt la fel.

În Eclesiastul 3:11 este scris că „ orice lucru El îl face frumos la vremea lui.”

Când face Dumnezeu lucrurile frumoase? La timpul potrivit. S-ar putea ca sexul în afara căsătoriei să fie plăcut, să crească nivelul de intimitate în cuplu, la fel ca în cazul cuplurilor căsătorite, dar plăcerea sexului în afara căsătoriei este, de cele mai multe ori, efemeră.

Evrei 11:25 spune că plăcerile pe care le oferă păcatul sunt „de o clipă”. Frumusețea sexului premarital durează puțin, e trecător și efemer. Realitatea este că tinerii care fac sex în afara cadrului stabilit de Dumnezeu trebuie să se aștepte la numeroase consecințe, cum ar fi depresia, respingerea, mânia, nesiguranța, suicidul, boli cu transmitere sexuală și sarcini.

O mare parte a căderilor emoționale cauzate de sexul ilicit pornesc de la o înțelegere greșită a dragostei. Cuplurile obișnuiesc să spună că „sexul este frumos pentru că este o manifestare a dragostei dintre noi”, dar nu uita că dopamina care se secretă în timpul actului sexual nu face diferența între o persoană căsătorită și una necăsătorită. Oxitocina nu face diferența între o persoană căsătorită și una necăsătorită. Vasopresina nu face diferența între o persoană căsătorită și una necăsătorită. Atunci când faci sex și nu ești căsătorit/ă, nu poți distinge clar linia de demarcație între dragoste și dorință. Este foarte ușor să interpretezi greșit reacțiile chimice din creierul tău și să crezi că e vorba de dragoste. Nu te poți baza pe sentimente să-ți spună dacă actul sexual este un păcat sau nu și nici sentimentele de dragoste nu sunt o dovadă a faptului că relația ta este matură și potrivită.

Faptul că actul sexual este frumos nu înseamnă că acesta este întotdeauna potrivit. Cu siguranță, nu este exclus să te implici într-o relație sexuală nepotrivită, la timpul nepotrivit. În cele din urmă, sexul se va transforma dintr-o experiență frumoasă și creată pentru binele nostru într-o experiență urâtă și dureroasă.

Există suficiente dovezi care arată faptul că sexul nu este întotdeauna o experiență frumoasă. În această categorie intră aventurile ce duc la familii destrămate, dependența de pornografie, violul, molestarea copiilor și traficul de copii. Aceste exemple ne arată că sexul poate da naștere unor experiențe foarte, foarte urâte. Doar pentru că oferă senzația de plăcere, acest lucru nu înseamnă că este o experiență bună. Doar pentru că la prima vedere pare o experiență frumoasă, acest lucru nu înseamnă că nu vor exista consecințe urâte.

Dacă ne uităm la rezultate, ne putem da seama dacă sexul este o experiență bună sau rea. Sexul în afara căsătoriei te expune la boli, la riscul de a face copii din flori, îți corupe abilitatea de relaționare, poate duce la depresie, nesiguranță și gânduri de sinucidere din ce în ce mai frecvente. Monogamia mutuală în contextul unei căsnicii îți oferă libertatea de a te bucura de plăcerea experienței sexuale, fără grija că ai putea să suferi vreuna din consecințele pe care tocmai le-am menționat.

Sexul este frumos. De fapt, sexul este atât de frumos încât merită protejat. Sexul este atât de frumos încât merită efortul de a aștepta.