Meniu Închide

Darul nostru pentru pruncul Isus

IMG_4426Decupează și spune copiilor o poveste!

Pentru această activitate aveți nevoie de o coală de hârtie de culoare galbenă sau aurie/argintie, pe care să imprimați desenul cu steaua (fig. 1). Apoi, pe o coală de culoare verde, imprimați desenul cu jumătatea de inimă (fig. 2). În spatele acestei coli de hârtie așezați o coală de culoare roșie, care după prima îndoire trebuie să rămână în interior, fiind vizibilă doar hârtia verde. Apoi, urmărind indicațiile de mai jos, tăiați cu ajutorul unor foarfece, în timp ce relatați povestea.

Atunci când Isus s-a născut, erau doar câteva persoane care știau că El este un bebeluș special. Un înger le-a spus că Isus este Fiul lui Dumnezeu. Voi știți cui a vestit îngerul nașterea pruncului Isus? (Îndoiți hârtia de culoare galbenă sau aurie, în două, pe linia punctată, notată cu 1.)

Îngerul i-a vorbit lui Maria, lui Iosif și păstorilor. (Tăiați de la A la B. Pentru realizarea unui efect 3D, despăturați și îndoiți din nou, pe liniile punctate notate cu 2,3 și 4, ar trebui să obțineți un decupaj ca cel de mai sus.)

Au mai fost și alții cărora Dumnezeu le-a trimis un mesaj prin care le vestea nașterea pruncului Isus. Voi știți cui? Atunci când magii au văzut steaua cea strălucitoare au știut că a a vut loc nașterea unui copil cu adevărat special. Drept urmare, și-au împachetat lucrurile și au plecat în căutarea noului născut. (Îndoiți cele două coli de hârtie, verde și roșie în două, pe linia punctă. Tăiați de la A la B.) Știe cineva ce au adus magii pruncului Isus?

Cei trei magi i-au adus daruri pruncului Isus. (Despăturați iar apoi împăturați pe liniile punctate notate cu 1 și 2 asfel încât să fie vizibil doar cadoul, de culoare verde.)

Știți care este motivul pentru care magii i-au adus daruri lui Isus? Prin darurile aduse aceștia și-au arătat dragostea pentru El. Înainte de a-i oferi darurile pruncului Isus, ei s-au închinat înaintea Lui. (Despăturați și împăturați din nou, pe linia punctată. Continuați să tăiați secțiunile notate cu 1,2 și 3.)

Noi putem să-I cântăm pruncului Isus pentru că a venit pe pământ pentru a fi salvatorul nostru, să ne rugăm și să-I mulțumim pentru dragostea Sa. De asemenea, putem să-L onorăm prin promisiunea de a asculta de El și de poruncile Sale. Astfel, ne putem închina Lui. (Despăturați și îndoiți din nou pe linile punctate, notate cu 1 și 2, astfel încât să fie vizibilă inima roșie, ca și în decupajul din imaginea de mai sus.)

Prin închinarea noastră înaintea lui Isus, îi aducem cel mai bun dar dintre toate darurile posibile și anume, inima noastră.

sablon_inima sablon_stea