Meniu Închide

Daruri

Pasaj biblic: Matei 7:11

Idee generală: Dumnezeu ne dă daruri bune.

Obiecte: Câteve cutii goale, împachetate în hârtie de cadouri. (Notă: Această lecție poate fi folosită oricând. Pentru o zi de naștere, folosește opțiunea.)

Opțiune

Cunosc pe cineva a cărui zi de naștere este chiar în săptămâna aceasta. Poate cineva să ghicească a cui este? (Fă o pauză, repetă răspunsurile.) Probabil mai mulți dintre voi veți avea ziua de naștere curând, dar mă gândeam la (numele copilului). Știu că ziua ei/lui este (data). La mulți ani!

Lecție

Este cineva a cărui zi de naștere va fi în această săptămână? (Fă o pauză pentru răspunsuri.) Dar în această lună? Cine are ziua iunie? Și cine are ziua în iulie? Dar cine are o zi de naștere, cândva în acest an? Toată lumea! Cu toții avem o zi de naștere cândva în acest an, nu-i așa? A vostră s-ar putea să fie în această săptămână sau peste multe, multe săptămâni, dar veți avea ziua de naștere anul acesta.

Ce primiți de obicei de ziua voastră? Daruri!

Cui nu-i place să primească daruri? (Fă o pauză pentru răspunsuri. Desfă ambalajul unei cutii în timp ce vorbești.) Cred că tuturor ne place. E amuzant să fii curios de conținutul unui cadou, să scoți ambalajele, să deschizi cutia și să-ți vezi darul. (Arată copiilor cutia goală.) Aici nu e niciun dar, nu-i așa?

De obicei primim mai mult decât o cutie goală, nu-i așa? (Încuviințează și așteaptă pentru răspunsuri.) Desigur! Vă dau măcar uneori mama și tata niste daruri foarte frumoase de ziua voastră? Ce fel de daruri primiți? ( Fă o pauză și repetă răspunsurile.) Acestea sunt cadouri foarte bune!

Cei mai mulți părinți le vor dărui copiilor mai mult decât niște cutii goale. Părinții știu de ce aveți nevoie, deci vă pot da niște daruri foarte bune.

Știați că Isus a vorbit despre darurile pe care vi le dau părinții voștri? Chiar a vorbit! Isus a spus că dacă părinții știu să le dea copiilor daruri bune, Dumnezeu ne dă fiecăruia daruri cu mult mai bune.

Ne dă Dumnezeu daruri ca acestea? (Arată spre cutiile goale.) Nu, sigur că nu!

Dumnezeu nu împachetează nimic din ceea ce ne dă, dar El ne dă lucruri în fiecare zi. Dumnezeu nici măcar nu așteaptă să fie aniversarea noastră. Și Isus spune că darurile din partea Domnului sunt cu mult mai bune decât cadourile de la zile de naștere.

Puteți să vă gândiți la un lucru pe care îl primiți de la Domnul? Ce daruri vă face Dumnezeu în fiecare zi? (Fă o pauză, repetă răspunsul fiecărui copil. S-ar putea să fie nevoie să-i încurajezi cu întrebări.) Se asigură Dumnezeu că aveți suficientă mâncare? Suficiente haine? Nu vi i-a dat Dumnezeu pe părinții voștri care vp fac daruri atât de minunate? V-a dat Dumnezeu prieteni și rude? Priviți afară: Vă dă Dumnezeu zile frumoase și însorite? Flori frumoase? O lume frumoasă? Nu-i așa că Dumnezeu ne dă multe lucruri care să ne facă fericiți? Vă dă Dumnezeu dragostea Sa?

Am putea continua la nesfârșit, nu-i așa? Dumnezeu ne dă tot felul de lucruri bune. Dumnezeu ne dă toate lucrurile de care avem nevoie. În fiecare zi Domnul ne dă daruri bune.

Desigur, nu sunt daruri ca acestea. (Arată spre cutii.) Acestea sunt daruri în plus pe care ni le fac oamenii. Dar cele mai bune cadouri- tot ce avem nevoie ca să trăin și, mai mult, familiile noastre, prietenii și dragostea, chiar- vin de la Dumnezeu.

Deci, acestea (Arată spre cutii.) Ne pot aminti de adevăratele daruri de la Domnul. Data viitoare când vei primi un dar, mulțumește celui care ți-l dă și, în timp ce-l despachetezi, gândește-te la toate darurile pe care le primești de la Dumnezeu: prietenii, familia, viața, dragostea. Și, înainte să deschizi cadoul mulțumește-I Domnului care-ți dă orice dar bun.