Meniu Închide

Date despre prietenie

Ideea prezentată în continuare le oferă tinerilor un prilej excelent de a-și expune valorile și părerile despre prietenie, într-un mod firesc și destins. Amplasează în cameră mai multe puncte cu diferite teme, care să fie dotate cu coli de hârtie, pixuri și alte materiale. Invită-i pe tineri să aleagă și să completeze cât mai multe teme în timpul acordat. Aceștia pot lucra împreună în grupuri mici sau individual. La sfârșitul timpului alocat, cere rapoartele și discută lucrurile descoperite.

Teme:

 1. Redactați un plan pentru două persoane cărora le place să se întâlnească.
 2. Găsiți o metodă sigură de a stabili diferența între dragoste și pasiunea nebună.
 3. Menționați cel puțin 20 de lucruri distractive care se pot face la o întâlnire. Fiecare lucru trebuie să coste mai puțin de 10$.
 4. Enumerați cinci linii care trebuie urmate pentru a realiza o întâlnire reușită.
 5. Ce sfat ați da unei persoane creștine care s-a îndrăgostit de o persoană necreștină? Precizați argumentele pro și contra pentru a fi prieten cu o persoană necreștină.
 6. Alcătuiți un plan pentru a vă despărți în modul cel mai puțin dureros și mai sănătos cu putință.
 7. Faceți o listă cu persoanele cărora le povestiți despre prieteniile voastre, și scrieți 10 motive pro și contra pentru a vorbi despre prietenia voastră.

Întrebări pentru discuție:

 1. De ce unii oameni par să aibă relații de prietenie ?sub? demnitatea lor ? adică, să îngăduie mânia, manipularea, lipsa de respect, etc.?
 2. De ce unii tineri descoperă dragostea mai devreme decât alții?
 3. Cum ne putem simți mai confortabil la întâlniri?
 4. Ar trebui fetele să-i invite pe băieți la ieșiri în oraș?
 5. De ce le place unor oameni să exagereze ceea ce s-a întâmplat la o întâlnire?