Meniu Închide

De ce a mai creat Dumnezeu sexul?

Biblia ne oferă trei motive specifice pentru sex. Primul ar putea să îți pară familiar, dar nu te opri din citit. Planul lui Dumnezeu cu privire la sex nu este atât de plictisitor precum ai putea crede.

1: Procreare

Poate că știi deja care este primul motiv pentru care Dumnezeu a creat sexul. Sexul a fost creat pentru a procrea, adică a naște copii.

În Geneza 1:28, Dumnezeu a împărtășit acest scop cu Adam și Eva atunci când le-a spus: „Creșteți, înmulțiți-vă, umpleți pământul și supuneți-l”.

Dumnezeu ne-a înzestrat cu capacitatea dumnezeiască de a da viață prin sex. Începutul acestui verset ne spune că Dumnezeu a rânduit ca rezultatul actului sexual să fie o binecuvântare. Atunci când copiii sunt rodul angajamentului pe viață dintre un bărbat și o femeie, ei sunt o mare binecuvântare!

Bineînțeles, copiii pot fi concepuți și în afara căsătoriei. Totuși, faptul că dai viață unui om este unul dintre lucrurile cele mai uimitoare pe care le vei face vreodată. Acest lucru merită să fie cinstit fără rușinea și fără îngrijorarea că ai ales momentului nepotrivit, ci în cadrul unei căsnicii care îl onorează pe Dumnezeu.

2: Unitate

Ca oameni, ne confruntăm cu o dorință profundă de intimidate. Tânjim după relații cu alți oameni și cu Dumnezeu. Dumnezeu a creat această dorință în noi. O parte din planul Său cu privire la sex include împlinirea acestei nevoi umane de relaționare.

S-a dovedit științific faptul că sexul creează o legătură între doi oameni, dar cele mai profunde legături și cea mai profundă intimitate se poate dobândi doar urmând planul lui Dumnzeu cu privire la sex.

În Geneza 2:24 este scris: „De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa, și se va lipi de nevasta sa și se vor face un singur trup”.

Acest pasaj ne vorbește despre faptul că legătura dintre un soț și o soție va deveni atât de puternică încât cei doi „se vor face un singur trup”. În alte cuvinte, sunt atât de legați unul de celălalt, încât nimic nu-i poate despărți.

Autorul cărții Geneza a intuit ceea ce știința avea să confirme în zilele noastre; cercetătorii au descoperit un hormon numit oxitocină sau „hormonul dragostei”. Oxitocina este o substanță pe care creierul o secretă în timpul actului sexual și în momentele premergătoare acestuia. Atunci când această substanță este eliberată, persoana simte ocrotire, încredere și o afecțiune profundă. Tot această substanță este secretată atunci când mama își alăptează bebelușul. Scopul este acela de a crea o legătură strânsă între oameni sau un sentiment de atașament.

De fiecare dată când faci sex cu altă persoană, în corpul tău are loc o reacție chimică care îți spune să te „alipești”. Dumnezeu a creat acest mijloc de a-ți îndeplini dorința de intimitate la nivel biologic, dar e un șiretlic aici. Cercetările au arătat că Dumnezeu a creat intimitatea în așa fel fel încât această experiență să fie cu adevărat satisfăcătoare  între un soț și o soție care nu au alți parteneri sexuali.

Un sondaj realizat de Universitatea din Chicago a indicat faptul că acele cupluri căsătorite monogame înregistrează cea mai mare satisfacție sexuală. Potrivit acestui sondaj, 87% din toate cuplurile căsătorite monogame recunosc faptul că relația lor sexuală este „extrem de” sau „foarte” plăcută și 85% că sunt „extrem de” sau „foarte” împliniți din punct de vedere emoțional. Cu alte cuvinte, oxitocina se simte în largul ei în creierele multor cupluri căsătorite! În mod excepțional, cei mai nesatisfăcuți (atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional) sunt necăsătoriții sau căsătoriții care au mai mulți parteneri.

Analiza unui studiu longitudinal condus de Centrul Național pentru Statistici în Domeniul Medical[1] și Universitatea din Maryland a demonstrat faptul că femeile care nu au relații sexuale înainte de căsătorie, prezintă un risc mai scăzut de divorț față de cele care sunt active sexual înainte de căsătorie. Atunci când folosim sexul în scopul pentru care a fost creat de Dumnezeu, vom reuși să formăm o legătură cu perechea noastră ce va fi greu de rupt (îți amintești ceea ce se spune în Geneza despre cei care „se vor face un singur trup”?).

Atunci când așteptăm momentul căsătoriei pentru a face sex, noi stabilim un nivel de intimitate care nu poate fi egalat.

3: Relaxare

Am văzut deja că Dumnzeu este pro-sex și că El își dorește ca tu să ai parte de lucruri bune. Iată dovada: unul dintre motivele pentru care Dumnezeu a creat sexul este ca tu să te bucuri de el. Așa e! Dumnezeu vrea ca sexul să fie plăcut!

Putem observa această realitate foarte clar în Proverbe 5:18-19: „Izvorul tău să fie binecuvântat, și bucură-te de nevasta tinereții tale. Cerboaică iubită, căprioară plăcută: fii îmbătat tot timpul de drăgălășiile ei, fii îndrăgostit necurmat de dragostea ei!” Erotic, nu-i așa? Acest pasaj ne vorbește despre un soț care se bucură de trupul soției sale. Textul original ar suna mai degrabă așa: „Îmbată-te cu sexul ei”. Dumnezeu a dorit ca sexul să fie interesant și plăcut.

Este adevărat că și sexul în afara căsătoriei poate fi plăcut, dar nu poate atinge nivelul de bucurie și plăcere pe care îl găsim atunci când urmăm planul lui Dumnezeu cu privire la acesta. Din nou, cercetările au arătat că sexul, așa cum l-a creat Dumnezeu, este cel mai plăcut. Cele mai importante studii indică o legătură puternică între căsătoria monogamă și satisfacția sexuală. Aceleași studii au demonstrat faptul că femeile care își încep timpuriu viața sexuală și cele care au mai mulți parteneri sunt cele mai nemulțumite cu viața lor sexuală, în comparație cu femeile care și-au început viața de căsnicie cu puțină sau chiar nicio experiență sexuală. USA Today a intitulat acest studiu „răzbunarea femeilor care merg la biserică”.

Lumea ne învață că sexul fără nicio limită este cel mai plăcut, dar cercetătorii au demonstrat ceea ce ne învață deja Cuvântul lui Dumnezeu. Dumnezeu vrea să ne bucurăm de sex. Atunci când urmăm planul lui Dumnezeu cu privire la sexualitatea noastră, vom ajunge să simțim o bucurie și o plăcere fără egal.

Așadar, de ce a creat Dumnezeu sexul? În mod cert, El a creat-o pentru binele nostru și pentru gloria Sa. Atunci când omul se bucură de sex în concordanță cu planul lui Dumnezeu, rezultatul e uimitor! Atunci când depășim limitele stabilite de Dumnezeu pentru viața noastră sexuală, plăcerea este diminuată, intimitatea este înjosită și binecuvântările pe care le-a pregătit Dumnezeu ca rezultat al relațiilor sexuale sunt distruse.

McDowell, Josh; Davies, Erin, Adevărul gol-goluț –39 de întrebări despre sex pe care părinții speră că nu le vei pune niciodată.
Photo: http://www.healthspablog.org/health-care/pleasure-is-fine-for-the-heart