Meniu Închide

De unde știu care este voia lui Dumnezeu?

Când vine vorba de relații amoroase, Biblia ne oferă o imagine clară a voii lui Dumnezeu.

În 1 Tesaloniceni 4:1, Pavel le scrie credincioșilor din Tesalonic: „Încolo, fraților, fiindcă ați învățat de la noi cum să vă purtați și să fiți plăcuți lui Dumnezeu, și așa și faceți, vă rugăm și vă îndemnăm, în Numele Domnului Isus, să sporiți tot mai mult în privința aceasta.” El le vorbește în acest pasaj despre cum să fie plăcuți înaintea lui Dumnezeu. Apoi, Pavel îi încurajează: „Voi chiar împliniți acest lucru! Voi trăiți în voia lui Dumnezeu din ce în ce mai mult!”

În versetele 2 și 3 el continuă: „Știți, în adevăr, ce învățături v-am dat prin Domnul Isus. Voia lui Dumnezeu este sfințirea voastră: să vă feriți de curvie.”

Care este porunca pe care ne-o dă Pavel? Să ne ferim de curvie. De ce? Pentru că aceasta este voia lui Dumnezeu. Acest pasaj nu ne spune că puritatea poate fi voia lui Dumnezeu, că uneori este voia lui Dumnezeu sau că ar putea fi voia lui Dumnezeu pentru tine în anumite circumstanțe. Nu! Puritatea sexuală este voia lui Dumnezeu pentru viața ta. De ce este aceasta voia lui Dumnezeu? Deoarece este pentru noi, pentru sfințirea noastră, pentru curățirea noastră, spre binele nostru.

Vrei să faci voia lui Dumnezeu? Fugi de imoralitatea sexuală! Vrei să cunoști voia Sa? Fugi de imoralitatea sexuală!  El ne face de cunoscut voia Sa pentru a experimenta binecuvântările Sale. Dumnezeu ne spune prin cuvântul Său: „Te iubesc”, ceea ce înseamnă că el vrea să ne protejeze și să ne împlinească. Așadar, așteaptă!

Pe lângă relațiile amoroase, cum poți ști care este voia lui Dumnezeu pentru viața ta? Voia lui Dumnezeu este ca noi să fim umpluți de Duhul Sfânt. În Efeseni 5:18 este scris: „ Nu vă îmbătați de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiți plini de Duh.” Acest verset ne spune să nu ne punem încrederea în lucrurile trecătoare pentru a găsi împlinirea, ci dimpotrivă, să îl lăsăm pe Duhul Sfânt să lucreze în viața noastră într-un mod supranatural și să ne schimbe în totalitate. Dumnezeu vrea ca tu să fii plin de duh și să-ți trăiești viața sub conducerea Duhului Său.

1 Ioan 5:14-15 spune: „Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Și, dacă știm că ne ascultă, orice I-am cere, știm că suntem stăpâni pe lucrurile pe care i le-am cerut.”

Ce promisiune măreață! Atunci când îi cerem lui Dumnezeu ceva care este după voia Lui, El promite că ne va da acel lucru! Dumnezeu dorește ca noi să fim plini de Duhul. El vrea să ne învețe să fim tot mai asemenea Lui. El vrea să ne dea putere în viața noastră sexual. El vrea ca sexul să fie un cadou pe care să-l deschidem împreună cu soțul/soția. Cu siguranță, El își va ține promisiunile și ne va binecuvânta atâta vreme cât trăim potrivit cu voia Lui. Se poate baza El pe tine?

Photo: http://learninginthegripofgrace.com/?p=1076