Meniu Închide

Despre buruieni și păcate

Materiale: Un săculeţ cu o buruiană mică, o buruiană cu o rădăcină mare, pivotantă şi un pachet cu seminţe în interior.

Pasaj biblic: Matei 5:29

Idee generală: Păcatul este adânc înrădăcinat. El se opune creşterii.

Pasajul e selectat aici pentru a ajuta învățătorul, nu folosi imaginea cu copiii. Unii ar putea deveni speriaţi şi confuzi. Ilustraţia cu rădăcina şi seminţele transmite ideea. 

În ultima vreme am săpat prin grădină.

Mă pregătesc să plantez aceste seminţe de ridichi. Când vor creşte, voi culege ridichi, dar seminţele sunt foarte mici.

Sunt şi foarte multe buruieni în grădina mea, dar am avut grijă în mod special să le smulg, ca din seminţe să poată creşte mici plante.

Cele mai multe buruieni sunt uşor de smuls. (Arată buruiana cea mică.) Însă când am încercat să o smulg pe aceasta, deşi partea de sus s-a rupt, nu am putut să o scot în întregime. A trebuit să iau hârlețul şi să sap ca să o scot, era înrădăcinată prea adânc în pământ ca să o pot scoate. (Arată buruiana cu o rădăcină lungă.)

Păcatul este ca o buruiană. E destul de uşor să opreşti unele fapte- să spui că îţi pare rău şi să nu mai tachinezi alţi copii, de exemplu. Poţi să te corectezi la suprafaţă, dar rădăcina faptelor rele este tot acolo. E prea adânc înrădăcinată ca să o poţi scoate de unul singur.

Ce putem face în legătură cu un păcat care se înrădăcinează atât de adânc? Să-L rugăm pe Isus să-l ia de la noi. Doar El poate face asta. De asta a venit în lumea noastră. Să ne elibereze de păcate.

 

Foto: wikipedia.org