Meniu Închide

Despre luarea de decizii

În anul 2005, binecunoscutul Steve Jobs, CEO, co-fondator al Apple Computer și a studiourilor de animație Pixar a oferit un discurs remarcabil studenților de la prestigioasa Universitate Stanford, California.

În discursul lui a folosit trei povestiri, una dintre ele referitoare la moarte. În anul 2004, în urma unul consult medical, doctorii l-au diagnosticat cu un tip foarte rar de cancer pancreatic. Aceasta a fost experiența care l-a dus cel mai aproape de moarte, până la momentul acela.

Iată ce spune el în discurs: „Amintindu-mi mereu faptul că voi muri în curând a reprezentat cel mai puternic instrument care să mă ajute în marile decizii din viață. Pentru că aproape totul – toate expectanțele cu privire la lucrurile din jur, toată mândria, toată teama de eșec – toate aceste lucruri pălesc în fața morții, lăsând doar lucrurile cu adevărat importante. Amintindu-ți că vei muri este cea mai bună metodă de a evita capcana gândului că ai avea ceva de pierdut. Deja ești gol și descoperit. Nu ai nici un motiv să nu-ți urmezi inima. „