Meniu Închide

Din nou astăzi

Aceasta este o foarte bună ilustrație despre nevoia noastră de un Mântuitor.

Vei avea nevoie de următoarele obiecte:

  1. o tablă sau un perete acoperite cu hârtie albă
  2. o fâșie mare de plastic, care să acopere tabla și podeaua din fața ei
  3. bandă de lipit
  4. diferite tipuri de mâncăruri: ketch-up, muștar, spanac gătit, miere, ouă, gem, sirop (orice colorat și care poate murdări)
  5. lichid de spălat vase într-un ambalaj de plastic o cârpă sau un burete
  6. o pereche de mănuși de cauciuc

Începe lecția vorbind despre modul în care am fost creați de Dumnezeu: perfecți și fără păcat (arată spre tabla albă spre a reprezenta starea noastră dinaintea căderii). Lipește apoi folia de plastic peste tablă. Pe măsură ce vorbești de căderea omului în păcat, începe să arunci cu diferite mâncări pe tabla acoperită cu plastic. În timp ce arunci mâncare pe toată suprafața (încearcă să păstrezi petele de mâncare neamestecate între ele), vorbește despre diferitele păcate care îi ispitesc pe tineri. După ce toată tabla e acoperită dcu mâncare, pune-ți mănușile. În timp ce explici cum noi oamenii am încercat să ne ajutăm singuri, prin propriile noastre eforturi, toarnă puțin lichid de vase pe tablă și începe s-o ștergi. Străduiește-te, bineînțeles, să faci și mai mare mizerie decât era înainte. Explică-le apoi cum propriile noastre strădanii de a ne salva nu fac decât să producă și mai mare mizerie în viețile noastre. Împrăștie totul în jur pentru ca dezordinea să fie de nedescris. Spune-le acum că Dumnezeu a luat inițiativa de a ne ajuta în situația în care eram, trimițându-L pe Isus Cristos ca să ia natura noastră păcătoasă și prin credința în jertfa Lui să putem fi din nou curați. Trage jos folia de plastic, pentru a scoate la iveală tabla albă de dedesubt.

Baza biblică

Psalm 51:1-12; Isaia 1:18; Ioan 3:16-18; Romani 3:22-24, 5:6-8, 6:23, 10:9-10, Efeseni 2:1-9, Filipeni 3:4-9

Subiecte posibile:
Mântuire, evanghelizare, ceea ce a făcut Dumnezeu pentru noi prin Isus Cristos, dragostea necondiționată a lui Dumnezeu, pocăință