Meniu Închide

Discuția ștafetă

Instalează două, trei sau patru scaune (nu mai multe) în fața grupului tău. Alege câte o persoană pentru fiecare scaun. Precizează faptul că într-o discuție ștafetă pot vorbi numai persoanele de pe scaunele din față; restul persoanelor ascultă.

Pentru a-i determina pe tineri să discute, citește cu voce tare afirmații la care se răspunde cu „sunt de acord/nu sunt de acord” sau afirmații care reclamă o dezbatere sau o discuție. Persoanele din față încep să discute afirmația ta (dacă tinerii sunt timizi, invită pe nume pe unul dintre ei să-și prezinte opinia). Dacă unul dintre vorbitori nu vrea să discute o anumită problemă, el poate bate pe umăr pe o persoană din audiență, semnalându-i acesteia să-i ia locul. Dacă o persoană din public vrea să participe la dezbatere, ea poate fugi în față și poate înlocui orice persoană de acolo. Numai persoanele de pe locurile din față au dreptul să vorbească!

Când simți că discuția lâncezește, lansează o nouă afirmație. Sau stimulează schimbul de idei și concesiile reciproce atribuind vorbitorilor puncte de vedere diferite sau punând pe unele scaune etichete cu „sunt de acord” sau „nu sunt de acord.” Iată câteva exemple de afirmații pentru discuție:

  1. Isus s-a identificat mai mult cu stilul de viață al săracilor decât cu cel al bogaților; prin urmare, săracii sunt creștini mai buni.
  2. Motivul pentru care o biserică are un program de tineret este de a-și demonstra sieși că face ceva pentru tineri.
  3. Un creștin trebuie să fie supus Guvernului, chiar dacă acesta încalcă autoritatea Scripturii.
  4. Hotărârea de a face un avort trebuie lăsată în seama părinților (sau a părintelui) fetusului.
  5. Limbajul vulgar este un fenomen cultural și de aceea nu este un lucru necreștinesc.
  6. Violența fizică poate fi justificată la un creștin dacă acesta se află în legitimă apărare.
  7. Este un lucru rău ca un creștin să bea băuturi alcoolice.
  8. Creștinismul este singura religie prin care o persoană poate ajunge în cer.
  9. Părinții noștri ne disciplinează pentru că încearcă să facă ce este cel mai bine pentru noi.