Meniu Închide

Doamna cu faţă frumoasă

Nu cred că se mai auzise atâta agitaţie de ani de zile: luptă, lovituri, zgârieturi, muşcături, trageri de păr. Era un concurs de frumuseţe. Pe ultimul loc s-a clasat Rut, atât de urâtă încât acrea laptele.

Plină de lacrimi, a fugit în primul magazin care i-a ieșit în cale, strigând: ”Daţi-mi toate vopselele, cremele, fardurile pe care le aveţi! Vreau ca părul meu să fie ondulat, fața mea să străluciască, iar dinții mei să arate impecabil. Vreau să fiu minunată!”

“Îmi pare rău…”, a spus vânzătorul. “Pentru tine, asta ar însemna un miracol. Produsele acestea doar ascund imperfecţiunile exterioare. Adevărata frumuseţe este în inima ta.”

“Ok, daţi-mi un miracol, vă rog!”

Vânzătorul i-a vândut o cutie uriaşă pe care scria “Miracole pentru urâţi”. În interiorul cutiei era un bileţel pe care era notat: ”Zâmbeşte! Fii blândă şi iubitoare!”

Începând din acea zi, Rut zâmbea mult mai mult şi căuta să-i încurajeze pe cei care aveau nevoie de încurajare. Astfel, ea a devenit prietenă cu toată lumea, ajutând pe oricine avea o problemă.

Ce credeți, a funcţionat această “reţetă” de înfrumusețare? Ei bine, în câțiva ani, toată lumea din oraş îi spunea lui Rut “Doamna cu faţa frumoasă”.

Pasaj biblic: 1 Sam. 16:7 „Și Domnul a zis lui Samuel: „Nu te uita la înfățișarea și înălțimea staturii lui, căci l-am lepadat. Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbește ochii, dar Domnul Se uită la inimă.”

 

Foto: www.flickr.com