Meniu Închide

Dragostea care ne motivează

Obiecte: O maşină de jucărie care poate fi încărcată cu cheiţă.

Idee generală: Dragostea este forţa care ne îndeamnă să ascultăm de poruncile lui Isus.

Text: 2 Cor. 5:14 „Căci dragostea lui Hristos ne strânge; fiindcă socotim că, dacă Unul singur a murit pentru toţi, toţi deci au murit”.

Este foarte distractiv să te joci cu această maşinuţă. Arată ca o maşină adevărată. Are cauciucuri şi volan, chiar şi o remorcă micuţă la spate care se deschide şi o cutie de viteze.

Dar atunci când te joci cu cele mai multe maşini şi camioane apare o singură problemă. Trebuie să le împingi oriunde ai vrea să le duci. Dacă nu le împingi stau pe loc, pur şi simplu. Dar această maşinuţă este diferită. Aici, pe-o parte este o cheiţă pe care o poţi folosi ca să o programezi să meargă singură. (Învârtiţi de cheiţă.) Acum dacă o aşez pe podea, va merge de una singură. Priviţi doar. Când am învârtit de cheiţă, maşina a mers fără ca cineva s-o împingă. Destul de curând cheiţa se va roti la loc şi maşinuţa se va opri. Va sta din nou nemişcată până cineva o va împinge sau va învârti de cheiţă.

Unii copii seamănă mult cu aceste maşinuţe. Nu fac nimic dacă nu sunt împinşi de la spate. Să presupunem doar că mama sau tata îţi cer să faci ceva. Nu-i aşa că e nevoie de un efort la început, până să te-apuci de treabă? Sau ai în tine scânteia care te face să porneşti cu uşurinţă, orice sarcină ţi-ai dori?

Dragostea din inima ta este ca o maşină cu cheiţă. Dragostea te determină să asculţi de părinţii tăi atunci când îţi cer să faci ceva. Ei nu mai trebuie să te oblige sau să te împingă de la spate ca să-i asculţi.

Isus a spus în Ioan 14:15 „Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele”. Dragostea este ca un fluviu care ne poartă pe calea ascultării de poruncile Domnului.

Cheiţa acestei maşinuţe trebuie să fie învârtită pentru ca maşina să pornească, dar foarte curând se opreşte. Dragostea, însă, nu se opreşte. Ea creşte din ce în ce mai puternică. Dacă-L iubeşti cu adevărat pe Isus, nu vei avea nevoie de cineva care să te împingă să asculţi de poruncile lui Dumnezeu şi nu vei încetini, nici nu te vei opri. Vei continua mereu să încerci să faci ceea ce vrea El să faci.

Foto: wikimedia.org